Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2022

Ιταλία: Η Τζόρτζια Μελόνι ζητά να την αποκαλούν ως “ο πρωθυπουργός” με …αρσενικό άρθρο

  

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Τις τελευταίες ώρες στην Ιταλία λαμβάνει χώρα ένα μικρό επικοινωνιακό χάος σχετικά με το πως η νέα πρωθυπουργός θα πρέπει να αποκαλείται.

Το απόγευμα, σύμφωνα με νότα της Ιταλικής Κυβέρνησης, ανακοινώθηκε πως ο ορισμός “Ο Κύριος Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου” υιοθετήθηκε από τα γραφεία της Προεδρίας “καθώς υποδείχθηκε ως ο πιο σωστός από το Γραφείο Κρατικών Τελετών και Τιμών”.

“Ωστόσο” διευκρινίζει νέο σημείωμα της Ιταλικής Κυβέρνησης “η Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου, κυρία Τζόρτζια Μελόνι, ζητά να χρησιμοποιείται στις θεσμικές ανακοινώσεις η ονομασία “Ο Πρόεδρος του Υπουργικού Συμβουλίου”, επιβεβαιώνοντας έτσι την υιοθέτηση του αρσενικού άρθρου.

Ήδη από την ορκωμοσία της, η Μελόνι αυτοαποκαλείται στο αρσενικό, μια λεπτομέρεια η οποία προκάλεσε περιέργεια αλλά και μεγάλο κύμα σάτιρας στην Ιταλία.

Όπως μεταφέρει η εφημερίδα Il Post σε σχετική ανάλυσή της, η επιλογή του αρσενικού άρθρου “δεν αποτελεί μεγάλη έκπληξη” εφόσον “η Μελόνι έχει ήδη χρησιμοποιήσει το αρσενικό άρθρο για να αποκαλέσει τον εαυτό της Πρόεδρο του κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας”. Επίσης, “αυτού του είδους η επιλογή είναι συχνά συνηθισμένη μεταξύ των γυναικών με δεξιό πολιτικό προσανατολισμό” όπως είχε κάνει και η πρώην Πρόεδρος της Γερουσίας, Μαρία Καζελάτι, του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

ertnews.gr