Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022

Ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο με «ζωγραφιές» από Μπιέλ, Βαλμπουενά. / Ατρόμητος - Βόλος 0-2: Για μεγάλα πράγματα οι «κυανέρυθροι»!

Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 0-2: Με «ζωγραφιές» από Μπιέλ, Βαλμπουενά 

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν αρκετά δύσκολη για τον Ολυμπιακό μετά την ήττα από τον ΠΑΟΚ και αναζητούσε μία αντίδραση. Τη βρήκε αυτή στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό τον οποίο και νίκησε με σκορ 2-0. Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι στην αναμέτρηση με την ομάδα του Αναστασίου, η οποία έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό. Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο υπέροχα γκολ των Μπιέλ (50’) και Βαλμπουενά (82’) πήραν τη νίκη στο Αγρίνιο, ενώ ζήτησαν πέναλτι στη φάση του 19’ που ο Ρέαμπτσιουκ βρέθηκε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Σενγκέλια.

Δεν είχε εκπλήξεις η ενδεκάδα που παρέταξε ο Μίτσελ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Ντόι έπαιξε δίπλα στον Σωκράτη με τον Ιν Μπομ και τον Εμβιλά να είναι οι χαφ. Μασούρας και Μπιέλ έπαιξαν στα άκρα, ενώ ο Χάμες κινούνταν πιο κοντά στον Μπακαμπού σε ένα σχήμα που θύμισε περισσότερο 4-4-2. Από την άλλη ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 με τους Μλάντεν, Μάρτενσον και Ντίας να είναι στη μεσαία γραμμή, ενώ στην επίθεση είχε τους Σενγκέλια, Μόρσεϊ και Κολοβό.

Ο Παναιτωλικός στο ξεκίνημα του ματς προσπάθησε να γίνει απειλητικός κυρίως με τον Μόρσεϊ από την αριστερή πλευρά. Η ομάδα του Αγρινίου επιχείρησε να εκδηλώσει κάποιες γρήγορες κόντρες, αλλά χωρίς να καταφέρει να τις τελειώσει με επιτυχία. Όλα αυτά μέχρι το 15’ και χωρίς ωστόσο να ελέγχει το παιχνίδι σε αυτό το διάστημα ο Παναιτωλικός. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο γήπεδο.

Το παιχνίδι παίχτηκε στο μισό γήπεδο και κοντά στην περιοχή του Παναιτωλικού. Στο 19’ ο Σενγκέλια τράβηξε τον Ρέαμπτσιουκ και τον έριξε στο έδαφος εντός περιοχής με τον Γκάμαρη να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Ο Χάμες ήταν σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό, διότι από τα πόδια του περνούσαν όλες οι φάσεις. Αυτός δημιουργούσε τα πάντα, αλλά η ομάδα του ήθελε μεγαλύτερη ταχύτητα στην κυκλοφορία της μπάλας για να μπορέσει να προκαλέσει ρήγματα. Ο Κολομβιανός έφτιαξε στο 20’ τη φάση που ο Μασούρας αν και βρέθηκε μόνος απέναντι από τον Στεργιάκη δεν την τελείωσε, ενώ στο 43’ ο Μπιέλ τελείωσε με πολύ άσχημο τρόπο τη φάση έπειτα από γέμισμα του Μασούρας. Κάπως έτσι το 0-0 παρέμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους με τον Χάμες να είναι ο κορυφαίος του Ολυμπιακού και να τον ακολουθεί λίγο σε απόδοση ο Ιν Μπομ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Το σκηνικό ήταν ίδιο με τον Ολυμπιακό να είναι η ομάδα που είχε τη μπάλα στα πόδια του και είχε εγκατασταθεί έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού. Ο Εμβιλά ανέβασε την απόδοση του στο ξεκίνημα της επανάληψης και ο Ολυμπιακός είχε γίνει πολύ πιεστικός. Έτσι στο 50’ βρήκε το πανέμορφο γκολ του Μπιέλ που του έδωσε προβάδισμα σε μία φάση που ενεπλάκησαν οι Εμβιλά, Χάμες και Μπακαμπού.

Ο Παναιτωλικός προσπάθησε για ένα μικρό διάστημα να βγάλει αντίδραση, αλλά δεν μπόρεσε να έχει διάρκεια και δεν κατάφερε να απειλήσει. Η ομάδα του Αγρινίου ήταν πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό και ο Ολυμπιακός πήρε ξανά τα ηνία της αναμέτρησης. Η ομάδα Πειραιά πίεσε για να πετύχει ένα ακόμα γκολ και να τελειώσει το παιχνίδι. Αυτό έγινε τελικά στο 82’ με τον Χάμες και τον Βαλμπουενά να κρύβουν τη μπάλα και τον Γάλλο να σκοράρει για το 0-2. Για λίγα λεπτά στο τέλος του αγώνα έπαιξε και ο Φορτούνης που εμφανίστηκε ξανά σε επίσημο ματς μετά από πέντε μήνες. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πέρασε από το Αγρίνιο επικρατώντας με 2-0 του Παναιτωλικού.

Παναιτωλικός: Στεργιάκης – Αποστολάκης (66’ Λιάβας), Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης – Μλάντεν (82’ Φλόρες), Μάρτενσον, Ντίας (66’ Ντουάρτε) – Σενγκέλια (82’ Χατζηθεοδωρίδης), Μόρσεϊ (76’ Πέδρο), Κολοβός

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Άβιλα, Παπασταθόπουλος (70’ Σαμασέκου), Ντόι, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ιν Μπομ, Μασούρας (70’ Βαλμπουενά), Χάμες (88’ Φορτούνης), Μπιέλ (88’ Γκάρι), Μπακαμπού (53’ Ελ Αραμπί)

 

Ο Βόλος πέρασε και από το Περιστέρι

Τον... χαβά του συνέχισε ο Βόλος και το βράδυ του Σαββάτου στο Περιστέρι. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου επικράτησε δικαιότατα με σκορ 2-0 και έφτασε τις πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα, πλησιάζοντας στο -4 τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό, τον οποίο και υποδέχεται την επόμενη αγωνιστική.

 Ατρόμητος - Βόλος 0-2: Για μεγάλα πράγματα οι «κυανέρυθροι»!

Ο Ατρόμητος ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς, όμως ο τραυματισμός του Μουνίθ στο 26' άλλαξε άρδην τις ισορροπίες στο παιχνίδι. Οι Βολιώτες πήραν τον έλεγχο και «χτύπησαν» σε καίρια σημεία του αγώνα με... δράστες τους Ντέλετιτς στο 40΄ και Πάολο Φερνάντεθ στο 54΄ «κλειδώνοντας» το τρίποντο. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τη ροή του ματς στο 63', όταν ο Κλωναρίδης (ο οποίος φάνηκε να φεύγει από θέση οφσάιντ ύστερα από μπαλιά του Κούεν) είχε δοκάρι ύστερα από σουτ που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Κλέιμαν, όμως πέραν αυτού δεν είχαν άλλη σοβαρή ευκαιρία στο β' μέρος... 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης – Κεσχρίντα Σουάρεθ Μαυρομμάτης Ντε Μποκ – Έντερ Γκονθάλεθ Κούεν (69’ Τζαβίδας) – Ροτάριου (46’ Ρομπάιγ) Μουνίθ (26’ λ. τρ. Φριντζόνσον) Κλωναρίδης – Κιάρτανσον.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Άλχο Σιέλης Εσκοβάλ Λούνα – Τσοκάνης Μπαριέντος – Ντέλετιτς (73’ Πίρινεν) Μεσκίδα (62’ Νοκέρ) Πάολο Φέρναντεθ – Οζέγκοβιτς (87’ Κούτσιας). 

Το πρόγραμμα της 9ης αγωνιστικής:

Σάββατο 22 Οκτωβρίου

Ατρόμητος – Βόλος ΝΠΣ 0 - 2

 Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 0 - 2

Κυριακή 23 Οκτωβρίου

16:00 Ιωνικός – ΠΑΣ Γιάννινα

19:30 Παναθηναϊκός – Άρης

19:30 ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου

18:00 Λεβαδειακός – ΑΕΚ

20:00 ΟΦΗ – ΠΑΣ Λαμία

Η Βαθμολογία 

1

Παναθηναϊκός


8

14 -2

24

2

Βόλος ΝΠΣ


9

16 -8

20

3

ΑΕΚ


8

15 -4

18

4

Ολυμπιακός


9

147

17

5

ΠΑΟΚ


8

9 - 6

15

6

Αρης


8

10 -9

13

7

Άτρόμητος


9

11 -11

11

8

Παναιτωλικός


9

12-12

11

9

Αστέρας Τρίπολης


8

6 - 7

8

10

ΠΑΣ Λαμία


8

3 - 8

7

11

ΟΦΗ


8

7 - 14

5

12

ΠΑΣ Γιάννενα


8

7 - 17

5

13

Λεβαδειακός


8

4 - 11

3

14

Ιωνικός  


8

5 -17

2