Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

Ώρα... αντεπίθεσης και πρόκρισης για Ολυμπιακό στην Μπρατισλάβα / Μάχες και για Παναθηναικό και Άρη.

 Πού θα δείτε τις ευρωπαϊκές «μάχες» Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, Άρη 

Με ένα βουνό προβλήματα ταξίδεψε στην Μπρατισλάβα ο Ολυμπιακός. Ο Κάρλος Κορμπεράν καλείται να αποδείξει πόσο καλός καπετάνιος είναι στη… φουρτούνα. 

Νοκ άουτ με τραυματισμό έχουν τεθεί οι Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Ροντρίγκες, Ανδρούτσος, Αμπουμπακάρ Καμαρά (δεν μπήκε στη λίστα), δεν θα παίξει και ο Μαντί.

Επίσης δεν είναι 100% έτοιμοι ο Μανωλάς που προπονήθηκε, αλλά προέρχεται από μακρά απουσία, και ο Μασούρας, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη χθεσινή προπόνηση.

Το σημερινό ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (21.30 Cosmote Sport1), η ρεβάνς του 1-1 στο Φάληρο, είναι παιχνίδι για γερά… στομάχια.


Νοκ άουτ με τραυματισμό έχουν τεθεί οι Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Ροντρίγκες, Ανδρούτσος, Αμπουμπακάρ Καμαρά (δεν μπήκε στη λίστα), δεν θα παίξει και ο Μαντί.

Επίσης δεν είναι 100% έτοιμοι ο Μανωλάς που προπονήθηκε, αλλά προέρχεται από μακρά απουσία, και ο Μασούρας, που αισθάνθηκε ενοχλήσεις στη χθεσινή προπόνηση.

Το σημερινό ματς με τη Σλόβαν Μπρατισλάβας (21.30 Cosmote Sport1), η ρεβάνς του 1-1 στο Φάληρο, είναι παιχνίδι για γερά… στομάχια.

Για το σημερινό παιχνίδι φάνηκε να μην επηρεάζεται από τα προβλήματα. «Θα παίξουν οι καλύτεροι παίκτες μας στις καλύτερες θέσεις, θα παρουσιάσουμε μια ομάδα ανταγωνιστική για τη νίκη-πρόκριση, θα είμαστε βελτιωμένοι», τόνισε. Το πλάνο πρόκρισης στηρίζεται στα τελευταία λεπτά του πρώτου αγώνα, όταν ο Ολυμπιακός κυριάρχησε και ισοφάρισε. Με μία σημαντική διαφορά όμως: «Θέλω να είμαστε επιθετικοί, αλλά χωρίς να χάσουμε την ισορροπία μας και να κινδυνεύσουμε στην άμυνα».

Ο Κορμπεράν μίλησε ξεκάθαρα για ματς-τελικό που κρίνει το μέλλον των δύο ομάδων στη διοργάνωση. «Ευθύνη μου είναι και το συναισθηματικό κομμάτι. Ο συναισθηματικός παράγοντας, η ανταγωνιστικότητα μεταξύ των παικτών στο γήπεδο θα παίξουν σημαντικότερο ρόλο από οποιαδήποτε τακτική», ξεκαθάρισε. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε ότι ο Ολυμπιακός θα παίξει με θάρρος και οργάνωση για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες.

Δούλεψε πολύ στην ψυχολογία των παικτών τελευταία και περιμένει να δει ηγετικές προσωπικότητες σήμερα στο γήπεδο. Το βράχο στην άμυνα Σισέ. Τον ακαταπόνητο και ουσιαστικό Ρέαμπτσιουκ. Τον ακούραστο και αλάνθαστο Εμβιλά, τον «killer» Ελ Αραμπί.

Πιθανότερη ενδεκάδα είναι: Βατσλίκ, Αβιλα, Μπα (ή Μανωλάς), Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Κούντε, Ζινκερνάγκελ, Μασούρας, Ραντζέλοβιτς, Ελ Αραμπί.

Ο τεχνικός της Σλόβαν, Βλάντιμιρ Βάις, κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για την ενδεκάδα. Τόνισε ότι η ομάδα του θα είναι πιο επιθετική σήμερα από ό,τι στο Καραϊσκάκη και έτοιμη να δώσει τέλος στη στατιστική που θέλει τη Σλόβαν να φέρνει καλύτερα αποτελέσματα εκτός έδρας. Λόγω τιμωρίας από την UEFA στην εξέδρα των οργανωμένων θα κάτσουν παιδιά έως 14 ετών.

 Αισιοδοξία για θετική έκβαση στο θέμα του Ντε Λα Φουέντε

Στα μεταγραφικά, αναμένεται από… ώρα σε ώρα η απόφαση του Ντε Λα Φουέντε. Ο Ολυμπιακός τα έχει βρει σε όλα με Μαρσέιγ και παίκτη, αλλά ο Αμερικανός εξτρέμ δέχεται πίεση και από την Μπεσίκτας.

Υπάρχει αισιοδοξία ότι θα κλείσει θετικά η υπόθεση. Στη Γαλλία αναφέρουν ότι γίνεται μάχη ανάμεσα σε Μπεσίκτας και Ολυμπιακό. Πάντως ο ίδιος ο Ντε Λα Φουέντε έχει πει ότι θα αποφασίσει άμεσα. Ισως παίξει ρόλο η πρόκριση του Ολυμπιακού σήμερα.

Συνεχίζονται οι επαφές και με την πλευρά του Τέγιο, μια σαφώς πιο δύσκολη περίπτωση. Ο ελεύθερος, και γι’ αυτό ελκυστικός Ισπανός εξτρέμ ζυγίζει όλες τις προτάσεις που έχει στα χέρια του.

Οι Πειραιώτες μιλούν μαζί του και θεωρούν ότι έχουν καλές πιθανότητες. Για τπερίπτωση. Ο ελεύθερος, και γι’ αυτό ελκυστικός Ισπανός εξτρέμ ζυγίζει όλες τιον Κογιάδο, προέκυψαν νέα εμπόδια. Η Ελτσε θέλει τον 21χρονο κεντρικό μέσο και ο Τσάβι προτιμά η Μπαρτσελόνα να τον δανείσει σε ισπανική ομάδα για να τον παρακολουθεί ευκολότερα, αλλά και για να αγωνίζεται σε ανώτερο πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός πάντως παλεύει την περίπτωσή του.

Στην Ιβηρική ανέφεραν χθες ότι η πλευρά του Κογιάδο θα έχει σήμερα συνάντηση με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα για να βρεθεί λύση στο θέμα του και ότι ο Ολυμπιακός αποτελεί έναν πιθανό προορισμό του.

Η Λιλ ετοιμάζει πρόταση για τον Μαντί Καμαρά, σύμφωνα με όσα ισχυρίζονται στη Γαλλία.

Υπάρχει κενό στο ρόστερ στη θέση του Αφρικανού και η Λιλ ρώτησε τον Ολυμπιακό για τα οικονομικά μεγέθη της μεταγραφής.

 ΟΙ ΑΠΟΨΙΝΕΣ ΜΑΧΕΣ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και Άρης ρίχνονται στη «μάχη» για ένα εισιτήριο στην επόμενη φάση των διοργανώσεων τους. δίνουν απόψε κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια με σκοπό την πρόκριση στα PlayOffs του Europa League και Conference League.

Η αυλαία της σημαντικής ευρωπαϊκής βραδιάς για το ελληνικό ποδόσφαιρο ανοίγει με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού, που υποδέχεται τη Σλάβια Πράγας στο «Απόστολος Νικολαΐδης», για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League στις 20:30, με το ματς να μεταδίδεται από το COSMOTE SPORT 2 HD.

Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα στις 21:00, ο Άρης φιλοξενεί την Μακάμπι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τον 3ο προκριματικό γύρο της ίδιας διοργάνωσης. Το παιχνίδι των «κιτρινόμαυρων» θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το NOVASPORTS PRIME.

Τέλος, ο Ολυμπιακός φιλοξενείται από τη Σλόβαν στην Μπρατισλάβα στις 21:30 για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League, με τον αγώνα να μεταδίδεται από το COSMOTE SPORT 1 HD.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

20:30 Παναθηναϊκός – Σλάβια Πράγας COSMOTE SPORTS 2 HD

21:00 Άρης – Μακάμπι Τελ Αβίβ NOVASPORTS PRIME

21:30 Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός COSMOTE SPORT 1 HD