Κυριακή 14 Αυγούστου 2022

Με κατάνηξη έγινε σημερα η Θεία Λειτουργία στο ιστορικό εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος)


Μπορεί να είναι εικόνα λουλούδι 
Εν τη Γεννήσει, την παρθενία εφύλαξας,
εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε. 
Μετέστης προς την ζωήν, Μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, 
και ταις πρεσβείες ταις σαις λυτρουμένη, 
εκ θανάτου τας ψυχάς ημών.

Με κατάνυξη , σύνεση και αγάπη εορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Παναγίας, της Μητέρας όλων μας. Την Κοίμηση της Θεοτόκου ή το «ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»


Ο Δεκαπενταύγουστος, «το Πάσχα του καλοκαιριού», είναι η ημέρα-ύμνος στην Παναγία, τη μητέρα όλων των Χριστιανών. Προσευχές, δεήσεις, ικεσίες των πιστών, ακούγονται από τις πιο μεγαλοπρεπείς μητροπόλεις μέχρι τα πιο απομακρυσμένα ξωκλήσια και μοναστήρι.  Πολλές εκκλησίες ανοίγουν αυτές τις μέρες τις πύλες τους να δεχτούν τους χιλιάδες προσκυνητές που έρχονται να τιμήσουν τη Μνήμη Της.

Στο  Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος), ως γνωστόν βρίσκεται , στη συνοικία Κατσέικα , το ιστορικό εξωκλήσι  της Παναγίας ( Κοίμηση της Θεοτόκου) το οποίο έχει κτισθεί το 1827. Φέτος Κάτοικοι , παραθεριστές του Ορεινού Χελυδορίου και πιστοί από το Δερβένι κ. α. τέλεσαν σήμερα στο ναό  της Κοίμησης της Θεοτόκου Θεία Λειτουργία  με αρτοκλασία με ιερέα μεταβατικό, καθώς λόγο ελλείψεις  Ιερέων, οι υπάρχοντες ιερείς λειτουργούν και σε άλλες ενορίες...

 Μπορεί να είναι εικόνα 12 άτομα, άτομα που στέκονται, δέντρο και εξωτερικοί χώροι