Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Γκόμελ – Άρης 1-2: Για τους βαθμούς και την Ελλάδα οι «κίτρινοι»

 Γκόμελ – Άρης 1-2: Για τους βαθμούς και την Ελλάδα οι «κίτρινοι» 

Έχοντας ως «προίκα» το 5-1 του πρώτου αγώνα σε μια ρεβάνς διαδικαστικού χαρακτήρα ο Άρης επικράτησε με 2-1 της Γκόμελ με τους «κίτρινους»να εξασφαλίζουν και τυπικά το εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa Coference League εκεί όπου τους περιμένει η Μακάμπι Τελ Αβίβ.


Σκόρερα ξανά από δύο τέρματα ο φοβερός και τρομερός Γκρέι, ο οποίος έχει πάρει… φωτιά με τα κίτρινα. Σε ένα ματς το οποίο διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας της UEFA στις ομάδες της Λευκορωσίας, οι παίκτες του, Χέρμαν Μπούργος έκαναν σωστή διαχείριση επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την ανωτερότητα τους έναντι της Γκόμελ, δίνοντας σημαντικούς βαθμούς στην Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνει να αναρριχηθεί στην βαθμολογία της UEFA.

Προηγήθηκαν οι «κίτρινοι» στο 45′ με τον Γκρέι, ισοφάρισαν οι Λευκορώσοι με πέναλτι του Γκογκολασβίλι, με τον Γκρέι να «χτυπά» ξανά στο 91′ και με πανέμορφο σουτ στην κίνηση να χαρίζει την νίκη στην ομάδα του.

Επόμενο εμπόδιο για τον Άρη η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ίβιτς, με το σκορ του πρώτου αγώνα να δίνει την δυνατότητα στους «κίτρινους» να κάνουν αρκετές δοκιμές εν όψει των αναμετρήσεων με τους Ισραηλινούς, οι οποίοι και σαφώς θα είναι πολύ υψηλότερο εμπόδιο για την ελληνική ομάδα.

Έτσι παρατάχθηκαν

Ο Χερμάν Μπούργος επέλεξε τους ο Κουέστα κάτω από τα δοκάρια από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Εμπακατά, Φαμπιάνο, Μπράμπετς και Μαζικού. Στις δύο θέσεις των κεντρικών χαφ οι Ντιόπ – Ντουκουρέ έχοντας δεξιά τον Μαντσίνι και αντίστοιχα αριστερά τον Καμάτσο. Το επιθετικό δίδυμο των Θεσσαλονικέων αποτελούσαν οι Πάλμα – Γκρέι.

Αντίθετα για την Γκόμελ: Καβαλέου, Γιούριλ, Σόκολ, Άφι, Κουσίνσκι – Κόστροφ, Μπάγκα – Αντεολά, Ανουφρίεβ, Σέντκο – Μάκας.

Κοντά στο γκολ ο Άρης

Μετά τα πρώτα «μουδιασμένα» λεπτά ο Άρης κατάφερε να επιβάλει τον ρυθμό του και να φτάσει στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 9′ ο Πάλμα για λίγο δεν βρήκε τον Γκρέι, στο ίδιο λεπτό η συνεργασία έγινε με τον Γκρέι από καλή θέση ανενόχλητος να αστοχεί.

Τρία λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Μαντσίνι να απειλήσει με σουτ, το οποίο απομάκρυνε με δυσκολία ο Καβαλέου.

Τον απόλυτο έλεγχο οι «κίτρινοι»

Φτάνοντας στο πρώτο μισάωρο της αναμέτρησης η ομάδα του Χερμάν Μπούργος είχε τον απόλυτο έλεγχο. Ήταν αυτή που διατηρούσε την κατοχή χάνοντας ευκαιρίες ώστε να πάρει το προβάδισμα. Μια τέτοια σπατάλησε και ο Καμάτσο στο 29, όταν έπειτα από έξοχη σέντρα του Εμπακατά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση, ενώ η προβολή του Νταμπό στο 39′ είχε την ίδια κατάληξη.

Ο Άρης κατάφερε να μετουσιώσει την κυριαρχία του σε γκολ λίγο πριν την ανάπαυλα (45′). Πιο συγκεκριμένα ο Γκρέι μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ νίκησε τον Καβαλέου για το 1-0 του Άρη σκορ με το οποίο οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στην ανάπαυλα.

Με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Άρη, και το συνολικό στο 6-1 το δεύτερο 45λεπτο ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Άρη εν όψει Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Μπούργος προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, με τους «κίτρινους» να έχουν τις ευκαιρίες για να ανεβάσουν και άλλο τον δείκτη του σκορ. Στο 58′ Γκρέιμ και Πρίσμαν συνεργάστηκαν ωραία με τον τελευταίο να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Την «σκυτάλη» πήρε ο Μαντσίνι στο 62′ με το σουτ που επιχείρησε ο Αργεντίνος άσος να σταματά στο δοκάρι, ενώ τρία λεπτά ο Καμάτσο δεν μπόρεσε να νικήσει στο τετ α τετ τον Καβαλέου.

ΓΚΟΜΕΛ: Καβαλέου, Γιούριλ, Σόκολ, Άφι, Κουσίνσκι, Κόστροφ (87’ Σόβπελ), Μπάγκα (74' Γκογκολασβίλι), Αντεολά (80’ Ποταπένκο), Ανουφρίεβ (67' Καζλούσκι), Σέντκο (88’ Γερμακόβιτς), Μάκας.

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Εμπακατά (46’ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού(46’ Πίρσμαν), Ντιόπ (23’ Νταμπό), Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Καμάτσο (83’ Ιτούρμπε), Πάλμα (83’ Χατζηϊωάννου), Γκρέι.