Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός 1-1: Έχασε το διπλό μέσα από τα χέρια του, περνάει στο Φάληρο

Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός 1-1: Έχασε το διπλό μέσα από τα χέρια του, περνάει στο Φάληρο 

Έφτασε πολύ κοντά ο Ολυμπιακός να πάρει ένα πολύτιμο διπλό στη Χάιφα κόντρα στη Μακάμπι, αλλά στις καθυστερήσεις παραβιάστηκε η εστία του και φεύγει από το Ισραήλ με το 1-1. Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν στο 7΄ με τον Ζινκερνάγκελ και η Μακάμπι ισοφάρισε στο 90+2 με τον Χαζιζά, ενώ είχαν δοκάρι στο 78’ με τον Πιερό. Έτσι η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς σε μία εβδομάδα στο Φάληρο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε την έκπληξη στην ενδεκάδα, αφού επέλεξε τον Τικίνιο αντί του Ελ Αραμπί, ενώ στα χαφ ξεκίνησε με Κανέ, Εμβιλά, Αγκιμπού και στην άμυνα προτίμησε τον Μανωλά αντί του Παπασταθόπουλου, δίπλα στον Σισέ. Από την άλλη ο Μπακχάρ δεν είχε εκπλήξεις στην ενδεκάδα του και ξεκίνησε με Μοχάμεντ, Λαβί και Τσέρι στα χαφ, ενώ στην επίθεση έπαιξαν οι Ατζίλι, Χαζίζα και Ντέιβιντ

Ο Ολυμπιακός μπήκε καλά στο ματς και με διάθεση να πιέσει τη Μακάμπι και να μην της επιστρέψει να κυκλοφορήσει τη μπάλα. Στο 7’ μάλιστα οι Πειραιώτες πιέζοντας πολύ καλά κέρδισαν τη μπάλα έξω από την περιοχή του Κοέν, ο Τικίνιο έκανε το σουτ στο δοκάρι και ο Ζινκερνάγκελ που ακολούθησε τη φάση έσπρωξε τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία. Οι Πειραιώτες πίεζαν πολύ καλά πάνω στη μπάλα, έκλεισαν τους χώρους και δεν επέτρεψαν στη Μακάμπι να δημιουργήσει καταστάσεις. Την ίδια ώρα η ομάδα του Πειραιά δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις αν και υπήρχαν προϋποθέσεις να γίνει αυτό.

Έχασε το κέντρο, δύο γκολ οοφσάιντ

Όλα λειτουργούσαν καλά περίπου μέχρι το 25’. Από εκείνο το σημείο και μετά οι Πειραιώτες έχασαν κατά κράτος τη μάχη του κέντρου και η Μακάμπι πήρε πολλά μέτρα στο γήπεδο. Στο 30’έκανε για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία της στην περιοχή του Ολυμπιακού και σιγά-σιγά άρχισε να πιέζει και να φτιάχνει φάσεις. Στο 39΄ακυρώθηκε γκολ των γηπεδούχων ως οφσάιντ και ο Ολυμπιακός έδειχνε ότι είχε σοβαρό πρόβλημα. Στις καθυστερήσεις ακυρώθηκε κι άλλο γκολ της Μακάμπι ως οφσάιντ και το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το 0-1 να μην αλλάζει.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να κάνει ότι και στο ξεκίνημα του ματς, να βάλει δηλαδή ένα γρήγορο γκολ. Θα μπορούσε να έχει δημιουργήσει καλύτερες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο αν σε 2-3 περιπτώσεις ο Μαντί και ο Αμπουμπακάρ είχαν καλύτερες επιλογές και λειτουργούσαν λίγο πιο γρήγορα. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο έβγαζε πίεση με τον Μαρτίνς να έχει βάλει στα άκρα τον Αμπουμπακάρ αντί του κουρασμένου Ζινκερνάγκελ. Ο Πορτογάλος δεν άλλαξε κάτι στη διάταξη του, αλλά επιχείρησε με φρέσκα πόδια να απειλήσει τη Μακάμπι.

Από το 60’ και μετά η κόπωση κυρίευσε την ομάδα του Πειραιά και οι γηπεδούχοι πήραν ξανά τη μπάλα στα πόδια τους. Οι πρωταθλητές Ελλάδας περίμεναν στο μισό γήπεδο και με σωστές τοποθετήσεις δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Μπακχάρ να φτιάξουν φάσεις. Όσο κυλούσε ο χρόνος, όμως η Μακάμπι αύξανε την πίεση της και έψαχνε την ισοφάριση απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που έβγαζε κόπωση και δεν μπορούσε να κρατήσει καθόλου τη μπάλα στα πόδια του. Η ομάδα του Πειραιά περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο με τους Ισραηλινούς να πιέζουν και στο 78’ να αγγίζουν την ισοφάριση. Σε εκείνη τη φάση ο Ολυμπιακός στάθηκε τυχερός αφού το σουτ του Πιερό σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βατσλίκ. Στη συνέχεια ο Μαρτίνς φρέσκαρε και την άμυνα του με Σωκράτη και Άβιλα, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να κρατήσει τη μπάλα με αποτέλεσμα να δέχεται μεγάλη πίεση από τη Μακάμπι. Τελικά οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ στο 90+2 με ένα τυχερό γκολ του Χαζιζά όταν η μπάλα κόντραρε, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του Βατσλίκ για το 1-1, ενώ ο Τσέρι λίγα λεπτά αργότερα έχασε μεγάλη ευκαιρία για το 2-1. Ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε τελικά να κρατήσει το πολύτιμο 0-1 και τώρα παίζει την πρόκριση στο Καραϊσκάκη.

Μακάμπι Χάιφα: Κοέν – Σούντγκρεν, Πλάνιτς, Γκόλντμπεργκ, Κορνούντ (79’ Μεναχέμ)– Μοχάμεντ, Λαβί (60’ Αμπού Φανί), Τσέρι – Ατζίλι (49’ Ρουκαβίτσια), Χαζίζα, Ντέιβιντ (60’ Πιερό)

Ολυμπιακός: Βατσλίκ – Βρσάλικο (80’ Σωκράτης), Σισέ, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ – Εμβιλά (72’ Μπουχαλάκης), Κανέ, Αγκ. Καμαρά (46’ Μ. Καμαρά)– Ζινκερνάγκελ (46’ Αμπουμπακάρ), Μασούρας (80’ Άβιλα), Τικίνιο.