Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Κλήρωση Champions League: Με Μακάμπι Χάιφα ο Ολυμπιακός

 Κλήρωση Champions League: Με Μακάμπι Χάιφα ο Ολυμπιακός 

Την Μακάμπι Χάιφα από το Ισραήλ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός, όπως προέκυψε από την κλήρωση του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League. Οι πρώτες αναμετρήσεις του δεύτερου προκριματικού γύρου του Champions League θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 19-20 Ιουλίου (στο Ισραήλ), ενώ οι ρεβάνς (στο Καραϊσκάκη) θα γίνουν στις 26-27 του ίδιου μήνα.

Το πρώτο παιχνίδι θα γίνει στη Χάιφα και ο επαναληπτικό στο Καραϊσκάκη, όπου ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να ανατρέψει την κακή παράδοση που έχει απέναντι σε ομάδες από το Ισραήλ.

Οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί την περίοδο 2002-03, στη φάση των ομίλων της ίδιας διοργάνωσης, με τους «ερυθρόλυκους» να γνωρίζουν βαριά ήττα με 3-0 στο εκτός έδρας παιχνίδι, που είχε γίνει στην Κύπρο (αμέσως μετά μάλιστα το θριαμβευτικό 6-2 επί της Λεβερκούζεν) και να παραχωρούν ισοπαλία 3-3 στη Ριζούπολη. Τα αποτελέσματα αυτά έδωσαν τη δυνατότητα στους Ισραηλινούς να πάρουν την 3η θέση και να συνεχίσουν στο -τότε- Κύπελλο UEFA, αφήνοντας τέταρτους τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός δεν έχει αποκλείσει ποτέ ομάδα από το Ισραήλ. Αποκλείστηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στα προκριματικά του Europa League της σεζόν 2010-11 (νίκη 2-1 στον Πειραιά, ήττα 1-0 εκτός) και από τη Χαποέλ Μπερ Σεβά στα προκριματικά του Champions League της περιόδου 2016-17 (0-0 εντός, ήττα 1-0 εκτός).

Η Μακάμπι Χάιφα πανηγύρισε πριν λίγο καιρό το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας της, τερματίζοντας οκτώ βαθμούς μπροστά από τη Χαποέλ Μπερ Σεβά, ενώ κατέκτησε και το Toto Cup (διοργάνωση αντίστοιχη με το League Cup, όπου συμμετέχουν μόνο οι επαγγελματικές ομάδες). Προπονητής της εδώ και δύο χρόνια είναι ο 43χρονος Μπαράκ Μπακχάρ, ενώ στο περσινό ρόστερ της ξεχώριζαν ο 33χρονος Μπεν Σαχάρ, με θητεία σε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία), ο 28χρονος Ισπανός μέσος Χοσέ Ροντρίγκεθ, που έχει περάσει από τις ακαδημίες της Ρεάλ και έχει παίξει μεταξύ άλλων σε Λα Κορούνια, Μάλαγα, Γαλατάσαραϊ και Μάιντς, και ο 29χρονος μεσοεπιθετικός Ομέρ Ατζίλι, πρώτος σκόρερ του ισραηλινού πρωταθλήματος πέρυσι με 20 τέρματα.

ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ

Η κλήρωση της 1ης υπο-ομάδας

Τόμπολ (Καζακστάν) ή Φερεντσβάρος (Ουγγαρία) - Σλόβαν (Σλοβακία) ή Ντινάμο Μπατούμι (Γεωργία)
Ντίναμο (Κροατία) - Σκούπι (Βόρεια Μακεδονία) ή Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (Γιβραλτάρ)
Λεχ (Πολωνία) ή Γκαράμπαγ (Αζερμπαϊτζάν) - Ζυρίχη (Ελβετία)

Η κλήρωση της 2ης υπο-ομάδας

Ελσίνκι (Φινλανδία) ή Ρίγκας (Λετονία) - Πλζεν (Τσεχία)
Δε Νιου Σεντς (Ουαλία) ή Λίνφιλντ (Βόρεια Ιρλανδία) - Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) ή Κλάκσβικ (Νησιά Φερόε)
Μπαλκάνι (Κόσοβο) ή Ζάλγκιρις (Λιθουανία) - Μάλμε (Σουηδία) ή Νικητής προκαταρκτικού γύρου

Η κλήρωση της 3ης υποομάδας

Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) ή Σουτιέσκα (Μαυροβούνιο) - Σάμροκ (Ιρλανδία) ή Χιμπέρνιανς (Μάλτα)
Μάριμπορ (Σλοβενία) ή Σαχτιόρ (Λευκορωσία) - Ζρίνσκι (Βοσνία) ή Σέριφ (Μολδαβία)
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) - Ολυμπιακός (Ελλάδα)
Πιουνίκ (Αρμενία) ή Κλουζ (Ρουμανία) - Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) ή Τίρανα (Αλβανία)

Η κλήρωση του 2ου προκριματικού στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών

Μίντιλαντ (Δανία) - ΑΕΚ Λάρνακας (Κύπρος)
Ντινάμο (Ουκρανία) - Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)

 

Γνωστοί έγιναν οι αντίπαλοι των ΠΑΟΚ και Άρη για τον β' προκριματικό γύρο του Conference League.  Ο Άρης κληρώθηκε με την Γκόμελ από την Λευκορωσία με το πρώτο ματς να γίνεται εκτός έδρας και η ρεβάνς στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ο ΠΑΟΚ έπεσε με την Λέφσκι Σόφιας από την Βουλγαρία με τον Δικέφαλο του Βορρά επίσης να δίνει το πρώτο ματς εκτός έδρας.

Να σημειώσουμε πως πριν από τις πρώτες «μάχες», οι ομάδες της Θεσσαλονίκης θα γνωρίζουν και τους αντιπάλους τους στον 3ο προκριματικό – αν εφόσον πάρουν το εισιτήριο – που θα γίνει στις 18 Ιουλίοτ.

Πότε θα γίνουν τα ματς

Το Γκόμελ-Αρης στις 21 Ιουλίου

Το Αρης-Γκόμελ στις 28 Ιουλίου

Το Λέφσκι Σόφιας-ΠΑΟΚ στις 21 Ιουλίου

Το ΠΑΟΚ-Λέφσκι Σόφιας στις 28 Ιουλίου