Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Με… τη σκούπα περιμένει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό

 Μπάσκετ: Με… τη σκούπα περιμένει ο Ολυμπιακός τον Παναθηναϊκό 

Ο Ολυμπιακός έχει απόψε (21:00) στο ΣΕΦ την ευκαιρία να κατακτήσει με θριαμβευτικό τρόπο -με «σκούπα» με 3-0 νίκες επί του «αιωνίου αντιπάλου» του Παναθηναϊκού- το πρώτο Πρωτάθλημ;a του μετά από έξι χρόνια και το πρώτο νταμπλ του ύστερα από 25 χρόνια!

Η «ομάδα του τριφυλλιού» από την πλευρά της θα προσπαθήσει να μειώσει τη

σειρά των τελικών των πλέι οφ της Basket League σε 2-1, να πετύχει την πρώτη νίκη της σε ντέρμπι «αιωνίων» μετά από 6 σερί ήττες για Ευρωλίγκα, Πρωτάθλημα και Κύπελλο και να οδηγήσει τη σειρά σε τέταρτο ματς στο ΟΑΚΑ. 

Οι Ερυθρόλευκοι, μετά το διπλό στο ΟΑΚΑ με την εντυπωσιακή ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο και τη φοβερή εμφάνιση του Τάιλερ Ντόρσεϊ, είναι στο 2-0 και… βγάζουν σκούπες στο ΣΕΦ, ώστε να πανηγυρίσουν το νταμπλ στην επιστροφή τους.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να πανηγυρίσουν τον τίτλο από σήμερα μαζί με τον κόσμο τους που έκανε «sold out» στα εισιτήρια του αγώνα, όπως τόνισε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, ο 29χρονος γκαρντ του Ολυμπιακού στο blog του στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ. «Δεν μπορώ να κρύψω πως ανυπομονώ για τον τρίτο τελικό», δήλωσε ο Λαρεντζάκης και επισήμανε: «Είμαστε μια νίκη μακριά από την κατάκτηση του Πρωταθλήματος και θα κάνουμε τα πάντα για να το πανηγυρίσουμε παρέα με τον κόσμο μας! Θέλουμε πολύ να γιορτάσουμε τον τίτλο μαζί με τους φιλάθλους μας, που μας στήριξαν από το ξεκίνημα της σεζόν σε όλο αυτό το ταξίδι σε Ελλάδα και Ευρώπη και που εξάντλησαν μέσα σε ελάχιστες ώρες τα εισιτήρια για τον 3ο τελικό»!

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ζήτησε από τον κόσμο της κόσμια συμπεριφορά και να ντυθούν όλες και όλοι που θα πάνε σήμερα στο γήπεδο με κόκκινα μπλουζάκια: «Μετράμε αντίστροφα! Ελάτε αύριο (σ.σ. σήμερα) στο ΣΕΦ και ωθήστε μόνο με τη φωνή σας την ομάδα στη νίκη που θα τη στέψει Πρωταθλήτρια Ελλάδας! Στην γιορτή μας δεν χωρούν αντιαθλητικές συμπεριφορές και βία. Και μην ξεχνάτε πως έχουμε Dress Code: Oλοι κόκκινα».

Στην διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα, προπονητή της ομάδας του Πειραιά, θα βρίσκεται ο Λιβιό Ζαν Σαρλ, ο οποίος δεν έπαιξε στο ΟΑΚΑ στο δεύτερο τελικό λόγω στομαχικών διαταραχών.

Το αποψινό ματς, πέρα από όλα τα άλλα, ενδέχεται να είναι και ιστορικό σε περίπτωση νίκης του Ολυμπιακού, καθώς θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και το τελευταίο στην τεράστια καριέρα του Γιώργου Πρίντεζη.

Διαιτητές του Game 3 θα είναι οι Παπαπέτρου, Πουρσανίδης Γ. και Ζαχαρής.