Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

Διήμερο δράσεων για την 196η επέτειο της μάχης του Διρού Μάνης

 

Ο δήμος Ανατολικής Μάνης, θέλοντας να τιμήσει την ανεκτίμητη εθνική προσφορά των γυναικών της Μάνης, διοργανώνει το διήμερο 25 και 26 Ιουνίου 2022, σειρά εκδηλώσεων, για την 196η Επέτειο της ηρωικής μάχης του Διρού.

Στις 8 το βράδυ του Σαββάτου θα γίνουν, αναπαράσταση της απόκρουσης του Ιμπραήμ, στο ακρογιάλι του Διρού, θεατρικό δρώμενο από το Σώμα Απόδοσης Τιμών το

δήμου Ανατολικής Μάνης, επιμνημόσυνη δέηση, απονομή αναμνηστικών στους συμμετέχοντες στην αναπαράσταση, βράβευση των αθλητών που θα λάβουν μέρος στους σκοπευτικούς αγώνες και μανιάτικο κέρασμα. Τα δρώμενα θα συνεχιστούν την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022.

Η επίσημη Δοξολογία θα γίνει στις 10.40 στον Ενοριακό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Αμέσως μετά, στην κεντρική πλατεία του Διρού, θα τελεστούν επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, σιγή ενός λεπτού και χαιρετισμός του δημάρχου, Πέτρου Ανδρεάκου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η πρόεδρος του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου.

Θα ακολουθήσει μουσικοθεατρικό δρώμενο για την Μανιάτισσα, από την μικρή χορωδία του δήμου της Ανατολικής Μάνης, σε επιμέλεια της μουσικολόγου Ειρήνης Δαρμή.