Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 14/6-19/6 2022

  

Νυρεμβέργη - Οι Εικόνες της Ιστορίας

Τρίτη, 14/6 στις 23:00


Ένα ντοκιμαντέρ που εξετάζει την ιστορία της ταινίας "Νυρεμβέργη-Μαθήματα για το Σήμερα" των αδερ­φών Σάλμπεργκ, η οποία αναφερόταν στη Δίκη της Νυρεμβέργης και αποσύρθηκε από την κυκλοφορία στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου για γεωπολιτικούς λόγους.   









Αμαρτωλές Γυναίκες

Τετάρτη, 15/6 στις 24:00





Ταινία σε σκηνοθεσία του Λιούις Μάιλστοουν με τους Μπάρμπαρα Στάνγουικ, Βαν Χέφλιν, Κερκ Ντάγκλας, Λίζαμπεθ Σκοτ (ΗΠΑ 1946). Μία αδίστακτη κληρο­νόμος παντρεύεται τον παιδικό της φίλο, έναν φιλόδο­ξο εισαγγελέα, που είναι ο μόνος επιζών μάρτυρας του φόνου της πλούσιας θείας της, δεκαεπτά χρόνια νωρί­τερα.










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 16/6 στις 23:00








Συζήτηση της Αλεξίας Κουλούρη με τους εισηγητές των κομμάτων, με αφορμή την ψήφιση του νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών. Το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης: Αξιολόγηση και στοχοθεσία.  










Ο Τρελός Πιερό

Παρασκευή, 17/6 στις 22:00








Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του  Ζαν Λικ Γκοντάρ με τους: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Ανα Καρίνα, Σάμουελ Φούλερ (1965). Εδώ και μερικά χρόνια, ο Φερντινάν βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν γάμο, που τον βοή­θησε στην κοινωνική του ανέλιξη, αλλά τον έχει βυθί­σει στην ανία. Η τυχαία συνάντησή του με τη Μαριάν Ρενουάρ, έναν παλιό του έρωτα, είναι η αφορμή που έψαχνε για να τα τινάξει όλα στον αέρα και να απο­δράσει μαζί της προς άγνωστη κατεύθυνση.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 18/6 στις 18:00






Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμίου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορί­ας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 18/6 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Οι Ομπρέλες

του Χερβούργου

Σάββατο, 18/6 στις 21:00







Γαλλική σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνει στο φως τα μυ­στικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινω­νικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Ο Ζακ Ντεμί υπήρξε από τους σημαντικότερους σκηνοθέ­τες, που αναδείχθηκαν από το κίνημα της Nouvelle Vague στη Γαλλία. Με τις «Ομπρέλες του Χερβούρ­γου» συνδύασε δυο διαφορετικά κινηματογραφικά είδη, το αμερικανικό μιούζικαλ και το μελόδραμα, με ένα μοναδικό και πρωτότυπο τρόπο, αποσπώντας το Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες. Η ταινία αποτέλεσε, επίσης, την πρώτη μεγάλη επιτυχία στην καριέρα της πρωταγωνί­στριας Κατρίν Ντενέβ.













Ο Γιος του Σαούλ

Σάββατο, 18/6 στις 23:00





Ταινία σε σκηνοθεσία του Λάζλο Νέμες με τους: Γκέζα Ρέριγκ, Λαβέντε Μόλναρ, Ουρς Ρεχν (2015). Ένας Ούγγρος Εβραϊκής καταγωγής, κρατούμενος σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης της Ναζιστικής Γερμανίας, προσπαθεί να δώσει σε ένα νεκρό αγόρι μια πρέπουσα ταφή, σύμφωνη με τα εβραϊκά έθιμα. Μέγα Βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών.













Η Πολεμίστρια

Κυριακή, 19/6 στις 17:30




Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία του Γιόχαν Τίμερς (Ολλανδία, 2018). Μετά το σκληρό διαζύγιο των γο­νιών της, η πεισματάρα Μπο μετακομίζει, μαζί με την μητέρα και τον αδελφό της, σε ένα προάστιο του Άμστερνταμ. Εκεί, γνωρίζει την Τζόι, μια γειτονοπούλα που θα την συστήσει στον σύλλογο kickboxing, όπου αθλείται.






 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία