Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Eurovision 2022: Δείτε τη λαμπερή συμμετοχή της Κύπρου - Μάγεψε η Ανδρομάχη

Eurovision 2022: Δείτε τη λαμπερή συμμετοχή της Κύπρου - Μάγεψε η Ανδρομάχη  

Λαμπερή ήταν η συμμετοχή και της Κύπρου στον Β’ ημιτελικό του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που μεταδίδει η ΕΡΤ, από το Pala Olimpico, στο Τορίνο της Ιταλίας.

Με τον αριθμό 9 ανέβηκε στη σκηνή της Eurovision 2022 στο PalaOlimpico του Τορίνο η Ανδρομάχη, η οποία φέτος εκπροσωπεί την Κύπρο με το ρυθμικό «Ela». Η τραγουδίστρια επιλέχθηκε εσωτερικά από το ραδιοτηλεοπτικό φορέα της χώρας για να φέρει τα χρώματα της χώρας στον 66o Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.


Η Ανδρομάχη ξεκινά να ερμηνεύει το τραγούδι μέσα σε ένα κοχύλι σαν μια άλλη αναδυόμενη Αφροδίτη. Το σκηνικό με το κοχύλι- το οποίο είναι από τα μεγαλύτερα της Eurovision 2022- αλλάζει χρώματα κατά τη διάρκεια του της εμφάνισης πότε σε μοβ χρωματισμούς και πότε σε πορτοκαλί. Λίγο πριν το πρώτο ρεφρέν, στη σκηνή εμφανίζονται δύο χορεύτριες με αέρινα φορέματα, όπου επιδίδονται σε κοφτές χορευτικές κινήσεις.

Η Ανδρομάχη έκλεψε τις εντυπώσεις συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον του κοινού και θερμό χειροκρότημα.

Το τραγούδι

Το «Ela», ένα κομμάτι που έχει τόσο ελληνικό, όσο και αγγλικό στίχο, είναι δημιούργημα μιας ομάδας παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών (Alex Papaconstantinou, Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani).

Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.

Τους δύο Ημιτελικούς (10 και 12 Μαΐου) και τον Τελικό (14 Μαΐου) παρακολουθείτε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX .