Κυριακή 22 Μαΐου 2022

Ευλογιά των πιθήκων: Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναλαμβάνει το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην χώρα

Ευλογιά των πιθήκων: Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναλαμβάνει το πρώτο ύποπτο κρούσμα στην χώρα 

 Ευλογιά των πιθήκων: Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωτική, μεταφέρεται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης. Με την εξέλιξη αυτή έρχεται ξανά στο προσκήνιο ο Σωτήρης Τσιόδρας.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ στην 4η Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών Π.Γ.Νοσοκομείο “Αττικόν” Σωτήρης Τσιόδρας και η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ στην ίδια κλινική του “Αττικόν” Αναστασία Αντωνιάδου  θα είναι οι άνθρωποι που αναλαμβάνουν τον 29χρονο Άγγλο.

Ο 29χρονος θα αξιολογηθεί λεπτομερώς απο το επιστημονικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αττικόν», όπου θα μεταφερθεί απόψε, ωστε να διαπιστωθεί αν όντως έχει μολυνθεί από τον ιό που προκαλεί την ευλογιά των πιθήκων ή πρόκειται για κάτι άλλο.

Η μεταφορά του 29χρονου Άγγλου από την Κεφαλονιά οπού βρισκόταν για διακοπές με την κοπέλα του, ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου (21/5) σε ειδική κάψουλα αρνητικής πίεσης (σ.σ. όπως αυτές του κορωνοιού), με αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας. Μαζί του μεταφέρεται και η σύντροφός του ως επαφή ύποπτου κρούσματος.

Και οι δύο μεταφέρονται στο νοσοκομείο «Αττικόν» ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναμένονται τη Δευτέρα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Ύποπτο κρούσμα για πιθανή μόλυνση από Ευλογιά των πιθήκων εξετάζεται. Πρόκειται για έναν Άγγλο τουρίστα ο οποίος μαζί με τη συνοδό του, ασυμπτωματική, διακομίζονται στο Αττικό νοσοκομείο προκειμένου να νοσηλευτούν σε δωμάτια αρνητικής πίεσης.

Ο ΕΟΔΥ έλαβε δείγματα για επιβεβαιωτική εξέταση τα οποία στάλθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς και τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα τη Δευτέρα».