Τρίτη 31 Μαΐου 2022

Στη Βουλή των Ελλήνων η 9η Σύνοδος της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack 

Η Βουλή των Ελλήνων διοργανώνει και φιλοξενεί, αύριο και μεθαύριο, 1 και 2 Ιουνίου, την 9η Σύνοδο της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP PA), στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας στον περιφερειακό οργανισμό, που ολοκληρώνεται τον Ιούνιο 2022.

Είναι η πρώτη φορά που η διοργάνωση πραγματοποιείται στην Αθήνα, και στις εργασίες θα συμμετάσχουν 80 εκπρόσωποι κοινοβουλίων, μεταξύ των οποίων και πρόεδροι αντιπροσωπευτικών σωμάτων, από την Άγκυρα, το Βουκουρέστι, το Ζάγκρεμπ, το Κισινάου, τη Λιουμπλιάνα, την Ποντγκόριτσα, την Πρίστινα, το Σεράγεβο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Σόφια και τα Τίρανα.

Αύριο Τετάρτη, 1η Ιουνίου, θα συνεδριάσουν στην αίθουσα της Γερουσίας οι εξής επιτροπές της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης: Γενική Επιτροπή Κοινωνικής Ανάπτυξης, Παιδείας, Έρευνας και Επιστήμης, Γενική Επιτροπή Δικαιοσύνης, Εσωτερικών και Συνεργασίας στην Ασφάλεια, Γενική Επιτροπή Οικονομίας, Υποδομών και Ενέργειας, καθώς και Μόνιμη Επιτροπή της SEECP PA.

Την Πέμπτη, 2 Ιουνίου, θα συνέλθει στην αίθουσα Γερουσίας η 9η Ολομέλεια της SEECP PA. Την εναρκτήρια ομιλία θα εκφωνήσει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.

Κεντρικό θέμα της Συνόδου είναι «Στόχοι της βιώσιμης ανάπτυξης για το περιβάλλον και οι επιπτώσεις των κρίσεων στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης (α) στην ασφάλεια του ενεργειακού ανεφοδιασμού και (β) στην αγροδιατροφική αλυσίδα».

Οι εργασίες θα μεταδίδονται απευθείας από τη διαδικτυακή πλατφόρμα (web TV) του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης