Δευτέρα 9 Μαΐου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 9/5-15/5 2022

 .  

Το Λυκόφως μιας Ζωής

Δευτέρα, 9/5 στις 23:00 

  

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Σιλβάν Μπίρκελαϊζεν. Ένα συναρπαστικό και αισιόδοξο ταξίδι μιας μητέρας 94 ετών, αντιμέτωπης με τα γηρατειά και του γιού της, ενός σκηνοθέτη. Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, η ηλικιωμένη μητέρα αποφασίζει να μην παραδοθεί στην απαισιόδοξη διάγνωση των γιατρών. Παραμένει ζωντα­νή και μέσα από την παρουσία της κάμερας μας δείχνει τη δύναμη και τη θέλησή της να κρατηθεί στη ζωή.            


Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ο Ιδανικός Ιταλός

Τρίτη, 10/5 στις 23:00








Γαλλικό ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Εμανουέλ Νoβε­κόρ (2015). Ο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα του κινηματογράφου, ήταν κάτι περισσότερο από ένας απλός ζεν πρεμιέ. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του, με το μοναδικό του στυλ, ήταν η προσωποποίηση του ιδανικού Ιτα­λού: χάρισμα, μελαγχολική ευαισθησία, αυτοσαρκα­σμός, εξυπνάδα και ένα έμφυτο ταλέντο να γοητεύει τους γύρω του.










Τα Αρχεία Αποκαλύπτουν

Τετάρτη, 11/5 στις 23:00







Μια σειρά που φέρνει στο φως σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα, αποκρυπτογρα­φώντας την κινηματογραφική εικόνα.










Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 12/5 στις 23:00








Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης στην ενημερω­τική εκπομπή «Βουλής Βήμα» με την Αλεξία Κουλού­ρη. Αφορμή  η ολοκλήρωση της σχετικής Διάσκεψης, καθώς και η Ημέρα της Ευρώπης.










Λούντβιχ

Παρασκευή, 13/5 στις 22:00








Ιταλο - Γαλλο - Γερμανική ταινία, σε σκηνοθεσία Λου­κίνο Βισκόντι με τους: Χέλμουτ Μπέργκερ, Ρόμι Σνάι­ντερ, Σιλβάνα Μαγκάνο, Τρέβορ Χάουαρντ (1973). To 1864, o 18χρονος Λούντβιχ στέφεται βασιλιάς της Βαυ­αρίας, αδιαφορεί για την πολιτική και τη διοίκηση του κράτους, αρνείται να παντρευτεί παρά τον αρραβώνα του με την εξαδέλφη του Σοφία και χτίζει πολυτελή πα­λάτια σύμφωνα με τα αισθητικά του οράματα, όπου επι­δίδεται σε ομοφυλοφιλικά όργια.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 14/5 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 14/5 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Στη Φωλιά του Κούκου

Σάββατο, 14/5 στις 21:00








Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο  σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Η ται­νία του Μίλος Φόρμαν αντανακλά το αντιεξουσιαστικό κλίμα της δεκαετίας του ’70. Σχολεία, στρατός, φυλα­κές και νοσοκομεία κατηγορούνται ότι είναι όργανα του κοινωνικού ελέγχου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία γυρίστηκε σε πραγματικό ψυχιατρικό νοσοκομείο με τη συμμετοχή του διευθυντή, του προσωπικού και δεκά­δων ασθενών που συμμετείχαν ως κομπάρσοι.












Άδικος Κόσμος

Σάββατο, 14/5 στις 23:00




Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Φίλιππου Τσί­του με τους: Αντώνη Καφετζόπουλο, Θεοδώρα Τζή­μου, Χρήστο Στέργιογλου (2011). Ένας προανακριτής της αστυνομίας αποφασίζει μια μέρα να γίνει δίκαιος.
Θα αθωώνει όλους αυτούς που έπεσαν στο έγκλημα επειδή δεν είχαν "στον ήλιο μοίρα". Αυτή η προσπάθειά του όμως τον μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια.










Όσκαρ και Λίλι

Κυριακή, 15/5 στις 17:30








Αυστριακή ταινία σε σκηνοθεσία του Άρας Ριαχί (2020). Δύο προσφυγόπουλα από την Τσετσενία, ο 8χρονος Όσκαρ και η 13χρονη Λίλι, που ζουν τα τε­λευταία έξι χρόνια στην Αυστρία, πρόκειται να απελα­θούν μαζί με τη μητέρα τους. Η απόπειρα αυτοκτονίας της τελευταίας έχει ως αποτέλεσμα τη βραχυπρόθεσμη αναβολή της απέλασης, αλλά σημαίνει και τον αναγκα­στικό χωρισμό της οικογένειας.




Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία