Τρίτη 3 Μαΐου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 3/5-8/5 2022

 

Ντιέγκο Βελάθκεθ

Τρίτη, 3/5 στις 23:00  

Ένα  ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Ντιέγκο Βελάθκεθ, ενός  από τους σημαντικότερους Ισπανούς ζωγράφους της περιόδου του μπαρόκ, που αναγνωρίζε­ται σήμερα ως μία από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες στην ιστορία της τέχνης.





Τα Αρχεία Αποκαλύπτουν

Τετάρτη, 4/5 στις 23:00








Μια σειρά που φέρνει στο φως σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα, αποκρυπτογρα­φώντας την κινηματογραφική εικόνα.










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 5/5 στις 23:00





Συζήτηση της Αλεξίας Κουλούρη με εκπροσώπους των κομμάτων για την ενεργειακή επάρκεια. Στο επίκεντρο οι πρωτοβουλίες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, κα­θώς και το σχέδιο νόμου για τον εκσυγχρονισμό της αδειοδοτικής διαδικασίας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέρ­γειας, που βρίσκεται στη δημόσια διαβούλευση.












Τρωάδες

Παρασκευή, 6/5 στις 22:00








Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακογιάννη
με τους:  Ειρήνη Παπά, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Κάθριν Χέ­μπορν, Ζενεβιέβ Μπυζόλντ. Μουσική: Μίκης Θεοδωρά­κης (1971). Κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης τραγωδίας του Ευριπίδη. Μετά την πτώση της Τροίας οι αιχμάλωτες γυναίκες της πόλης περιμένουν να επιβιβα­στούν στα πλοία, που θα τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. 










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 7/5 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 7/5 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.









«Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ»

Σάββατο, 7/5 στις 23:00





Ταινία σε σκηνοθεσία του Κεν Λόουτς. Συμπαραγωγή Αγγλίας-Γαλλίας-Βελγίου (2016). O Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας 59χρονος ξυλουργός από το Νιούκαστλ. Για πρώτη φορά, μετά από ένα βαρύ καρδιακό επεισόδιο, θα χρειαστεί τη βοήθεια της πολιτείας για να ζήσει, όμως η γραφειοκρατία τον οδηγεί σε αδιέξοδο. Μέσα από την περιπέτεια αυτή διασταυρώνεται με μια ανύπα­ντρη μητέρα και τα δύο παιδιά της. Βρίσκοντας αναπά­ντεχη οικογενειακή θαλπωρή ο ένας στον άλλο, ενώ­νουν τις δυνάμεις τους και προσπαθούν να αντισταθούν στις δυσκολίες. Χρυσός Φοίνικας στο 69ο Διεθνές Κι­νηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών.













Πρώτος Αποχαιρετισμός

Κυριακή, 8/5 στις 17:30







Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Λίνα Ουάνγκ (Κίνα, 2017). Στα βάθη της Βορειοδυτικής Κίνας, περικυκλω­μένο από χωράφια βαμβακιού και έρημο, βρίσκεται το χωριό Uyghur, που ο Isa το αποκαλεί σπίτι του. Όταν δεν είναι στο σχολείο και δεν δουλεύει στα χωράφια των γονιών του, περνά τον καιρό του ανέμελα με την συντροφιά των φίλων του, μέχρι που η ζωή τον αναγκά­ζει να αρχίσει τους αλλεπάλληλους αποχαιρετισμούς.






 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία