Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Εργασίες αναστήλωσης στη Μονή του Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης / Σε εξέλιξη το έργο της προστασίας από την διάβρωση στην παραλία του Ξυλόκαστρου

 

Ξεκίνησαν τα έργα στερέωσης και αποκατάστασης της νότιας πτέρυγας και τμήματος της δυτικής πτέρυγας κελιών της Ιεράς Μονής Προφήτού Ηλού Ζαχόλης.  Στο έργο βρέθηκε και η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα.

Το έργο, υλοποιείται στο πλαίσιο της πρόκλησης που έχει να κάνει με την ”ενίσχυση της ελκυστικότητας των χώρων πολιτιστικής κληρονομιάς”.Εκτελείται απ’ τη Διεύθυνση Αναστήλωσης Βυζαντινών και

Μεταβυζαντινών Μνημείων.Χρηματοδοτείται απ΄ την Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του νέου ΕΣΠΑ.

 

Στο μεταξύ το πολύ σημαντικό έργο της προστασίας της παραλίας, απ’ την θαλάσσια διάβρωση, στο Ξυλόκαστρο  επισκέφθηκε η αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αθηνά Κόρκα. Το έργο υλοποιείται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Η αντιπεριφερειάρχης, συνοδευόταν απ΄ τον δήμαρχο Ξυλόκαστρου – Ευρωστίνης, Βλάση Τσιώτο. Ενημερώθηκε, ότι άμεσα, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες και θα αποκατασταθεί η ζημιά στον παραλιακό δρόμο.Η παρέμβαση γίνεται μπροστά απ’ το Τουριστικό Περίπτερο του Ξυλόκαστρου.

 * Έργα που έχουν να κάνουν με συντηρήσεις και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, εξελίσσονται αυτό το διάστημα στην Κορινθία. Στην περιοχή του Σολωμού, γίνονται έργα συντήρησης και ανακατασκευής των αντιπλημμυρικών υποδομών σε διάφορα ρέματα.  Επίσης, διεξάγονται και εργασίες συντήρησης στο δρόμο Ρειτό – Σοφικό – Αγγελόκαστρο, στο τμήμα απ’ το Ρειτό προς το Σοφικό.Στις περιοχές αυτές, στο πρόσφατο παρελθόν, είχαν ξεσπάσει και θερινές πυρκαγιές.Επίσης, γίνονται και εργασίες διαγράμμισης της εθνικής οδού Ισθμού – Επιδαύρου.