Δευτέρα 25 Απριλίου 2022

Θρήνος στον Ολυμπιακό: «Έφυγε» ο θρυλικός Κώστας Καραπατής

«Έφυγε» ο θρυλικός Κώστας Καραπατής 

 Μια από τις σπουδαιότερες μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, του Ολυμπιακού και του Ηρακλή, ο Κώστας Καραπατής, έφυγε από τη ζωή, από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών. Από τους σπουδαίους τερματοφύλακες της εποχής του με τη φανέλα του Ηρακλή Θεσσαλονίκης και του Ολυμπιακού και αργότερα με προπονητική καριέρα, άφησε το δικό του στίγμα στο ελληνικό ποδόσφαιρo.

Γεννημένος στις 31 Δεκεμβρίου 1929 ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ατρομητο Καμάρας στην Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια έπαιξε για τέσσερα χρόνια στον Ηρακλή, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης το 1951. Στη συνέχεια πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό όπου αγωνίστηκε για έξι χρόνια με κατακτήσεις τίτλων, μέχρι την επιστροφή του στον Ηρακλή το 1957.

Στην προπονητική καριέρα του ανέλαβε τις εθνικές ομάδες Νέων ενώ το 1968 ήταν για ένα παιχνίδι τεχνικός υπεύθυνος της Εθνικής Ανδρών.

Από τον Σύνδεσμο Βετεράνων του Ολυμπιακού εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Σύνδεσμος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Ολυμπιακού Πειραιώς αποτίει φόρο τιμής και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θρυλικού Κώστα Καραπατή, του μεγάλου διεθνούς τερματοφύλακα της ομάδας-θρύλος της δεκαετίας του 1950 με την οποία κατέκτησε 5 πρωταθλήματα και 4 κύπελλα, ενώ ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Συνδέσμου Βετεράνων Ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.

Σημαντική ήταν επίσης η προπονητική σταδιοδρομία του που εκτός των πολλών ομάδων που εργάσθηκε με επιτυχία ήταν και προπονητής της εθνικής ομάδας. Ο Σύνδεσμός μας θα παραστεί και θα καταθέσει στεφάνι στην εξόδιο ακολουθία που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Απριλίου και ώρα 11.30 πμ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οδό Ρηγίλλης στην Αθήνα.

Τιμή και δόξα στην θρυλική μορφή του Κώστα Καραπατή».