Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

Φονικό στην Ανδραβίδα: Στα χέρια της αστυνομίας ο βασικός ύποπτος – Εντοπίστηκε στην Πάτρα

  

Σοκαρισμένη είναι όλη η Ελλάδα από τον φριχτό θάνατο των τεσσάρων μελών της οικογένειας που δολοφονήθηκαν μέσα στο σπίτι τους την περασμένη Τετάρτη.

Συνελήφθη στην Πάτρα ο βασικός ύποπτος για το μακελειό. Νωρίτερα μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας έγινε στην Ανδραβίδα με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του σπιτιού που έμενε η οικογένεια που δολοφονήθηκε από τον μακελάρη.

Εντοπίστηκε μία ύποπτη κίνηση στο σπίτι αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν λανθασμένος ο συναγερμός και λίγο αργότερα συνελήφθη ο βασικός ύποπτος στην Πάτρα..

Σήμερα το μεσημέρι ολοκληρώθηκε στην Πάτρα η ιατροδικαστική εξέταση στις σορούς και όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, «τόσο η σορός του 32χρονου πατέρα, όσο και η σορός της 37χρονης μητέρας έφεραν κακώσεις στο κεφάλι από βραχύκαννο πυροβόλο όπλο». Όσον αφορά τα δύο παιδιά, ηλικίας τριών και δύο ετών αντίστοιχα, η κ. Τσιόλα είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «αιτία θανάτου και των δύο είναι η ασφυξία διά αποφράξεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών», ενώ σχετικά με την ώρα θανάτου και των τεσσάρων μελών της οικογένειας, ανέφερε ότι «από την ώρα της πρώτης αυτοψίας στο σπίτι, δηλαδή περίπου στις 9:30 το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, είχαν περάσει περίπου τεσσερισήμισι με πέντε ώρες από την ώρα του θανάτου».

Επίσης, έχει γίνει δειγματοληψία για ίχνη DNA, προκειμένου τα στοιχεία αυτά να αξιοποιηθούν για την ταυτοποίηση του δράστη.

Νωρίτερα, οι σοροί του 32χρονου και της 37χρονης είχαν εντοπιστεί πάνω σε τρέιλερ στην αποθήκη του σπιτιού, ενώ το ηλικίας τριών ετών παιδί βρέθηκε πάνω σε κλινοσκεπάσματα στο δάπεδο της αποθήκης, δίπλα από το τρέιλερ. Όσον αφορά το άλλο παιδί, ηλικίας δύο ετών, βρέθηκε νεκρό μέσα στο σπίτι από τον 12χρονο αδελφό του.

Ακόμη, μέσα στο σπίτι έχουν εντοπιστεί διάσπαρτες κηλίδες αίματος, ενώ τα τραύματα που φέρουν οι σοροί του άνδρα και της γυναίκας παραπέμπουν, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πλήγματα από πυροβόλο όπλο.

Η άγρια δολοφονία αποκαλύφθηκε όταν το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, που η μητέρα είχε αποκτήσει από τον πρώτο της γάμο, επέστρεψε στο σπίτι. Το παιδί απουσίαζε από το σπίτι από τις 2 μέχρι τις 7 και έπαιζε με τους φίλους τους στην πλατεία της γειτονιάς.

Σε αυτό το διάστημα ο δράστης μπήκε στο σπίτι και σκότωσε τον 32χρονο και την 37χρονη με πυροβολισμούς. Ωστόσο, το μένος του δεν σταμάτησε στη δολοφονία του ζευγαριού και αποφάσισε να σκοτώσει και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.

Με τερατώδη ψυχραιμία προκάλεσε ασφυξία στο δίχρονο και στη συνέχεια στο μωρό που βρισκόταν στην κούνια του…

Στη συνέχεια προσπάθησε να φορτώσει τα πτώματα σε τρέιλερ στην αποθήκη του σπιτιού, όμως κάτι τον τρόμαξε και εγκατέλειψε την προσπάθεια.

Στις 7 περίπου το απόγευμα το μεγαλύτερο παιδί επέστρεψε στο σπίτι και ανοίγοντας την πόρτα του σπιτιού αντίκρυσε νεκρούς τους γονείς του. Βλέποντας νεκρό το μωρό αδερφάκι του το πήρε αγκαλιά και βγήκε έντρομο τρέχοντας από το σπίτι καλώντας σε βοήθεια…

Αρχικά οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πατέρας δολοφόνησε την οικογένειά του και αυτοκτόνησε, γρήγορα όμως το σενάριο αυτό εγκαταλείφθηκε και πλέον οι αρχές στρέφουν τις έρευνες στον πρώην σύζυγο της οικογένειας.