Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 21/3-27/3 2022

  

Οι Αισιόδοξες

Δευτέρα, 21/3 στις 23:00

  
Ένα ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Γκούνχιλντ Μάγκνορ για την τρίτη ηλικία και την αισιοδοξία που μια παρέα γυ­ναικών αντιμετωπίζει τα γηρατειά. 
 






Έρνεστ Χέμινγουεϊ

Τέσσερις Γάμοι και μια Κηδεία

Τρίτη, 22/3 στις 23:00





Ντοκιμαντέρ της Βιρζινί Λίνχαρτ (Γαλλία 2021). Ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ παντρεύτηκε 4 φορές στη ζωή του. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει σε κάθε  σχέση του ξεχωριστά, καθεμία από τις οποίες ανταποκρίνεται και σε μια διαφορετική πε­ρίοδο της ζωής του.










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 24/3 στις 23:00








Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Συ­ζήτηση για το νέο ΕΣΠΑ, με το βλέμμα στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, με θέμα την Ουκρανία.









Συνέντευξη του Πασχάλη Κιτρομηλίδη για την Επανάσταση του 1821 στην Άντζελα Τσιφτσή

Παρασκευή, 25/3 στις 18:00








Ο ακαδημαϊκός Πασχάλης Κιτρομηλίδης συναντά την Άντζελα Τσιφτσή και μας μιλά –μεταξύ άλλων- για τη Χάρτα του Ρήγα, το ρόλο των ηγετών, την προετοιμα­σία και το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης.











1821 Δευτερόλεπτα Ελλάδα

Παρασκευή, 25/3 στις 21:00








Ένα ντοκιμαντέρ που σε δύο ενότητες των 1821 δευτε­ρολέπτων παρουσιάζει τις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας, από την ίδρυση της Φιλι­κής Εταιρείας και τη σπίθα που άναψε ο Αλέξανδρος Υψηλάντης στη Μολδοβλαχία, μέχρι τις μάχες για την απελευθέρωση της Πελοποννήσου και από τους Βαλκα­νικούς Πολέμους και την Μικρασιατική Καταστροφή μέχρι τη μεταπολίτευση και την πανδημία. Σε δύο ενό­τητες των 1821 δευτερολέπτων περνούν από την οθό­νη μας τα ιστορικά γεγονότα, που σημάδεψαν την πατρί­δα μας και καθόρισαν τη μοίρα του λαού μας. Σκηνοθε­σία: Τάινα Γρηγοριάδου. Παρουσίαση: Τάκης Κάμπρας.










Επετειακή Συναυλία του Ηλία Ανδριόπουλου

Παρασκευή, 25/3 στις 22:00




Προβολή της συναυλίας του Ηλία Ανδριόπουλου από τα «Γράμματα στον Μακρυγιάννη» έως τις «Ωδές του Ανδρέα Κάλβου», που δόθηκε στο μικρό Αρχαίο Θέα­τρο της Επιδαύρου τον Ιούλιο του 2013, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Ερμηνευτές δύο σπουδαίοι καλ­λιτέχνες του λυρικού τραγουδιού, ο Τάσης Χριστογιαν­νόπουλος και η Θεοδώρα Μπάκα.













Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 26/3 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελίξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοίρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 26/3 στις 19:00








Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθη­νών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Τρεις Μέρες

του Κόνδορα

Σάββατο, 26/3 στις 21:00








Μια σειρά ντοκιμαντέρ, που φέρνουν στο φως τα μυ­στικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοι­νωνικό πλαίσιο σημαντικών κινηματογραφικών ται­νιών. Ο Σίντνει Πόλακ σκηνοθετεί ένα πολιτικό θρίλερ με φόντο την πετρελαϊκή κρίση του 1973, που αφηγεί­ται τον αγώνα ανάμεσα σε μια συνωμοτική οργάνωση, που λειτουργεί στο πλαίσιο της CIA και τον πράκτορα Κόντορ που προσπαθεί να ξεφύγει.










Στην Αγκαλιά του Φιδιού

Σάββατο, 26/3 στις 23:00







Κολομβιανή ταινία σε σκηνοθεσία του Σίρο Γκέρα με τους: Γιαν Μπιζοβέ, Νίλμπιο Τόρες, Μπριόν Ντέιβις, Αντόνιο Μπολιβάρ, Γιαουενκού Μιγκέ (2015). Με από­σταση λίγων δεκαετιών, δύο επιστήμονες αναζητούν στον Αμαζόνιο ένα ιερό φυτό με θαυματουργές ιδιότη­τες. Η περιπλάνηση θα τους οδηγήσει στον ίδιο σαμάνο, τελευταίο επιζώντα της φυλής του. Η σχέση και των δύο μαζί του, αφού περάσει από τα στάδια της γνωριμί­ας και της φιλίας, θα πάρει μια απρόβλεπτη τροπή…









Επαναστάτες του Καλοκαιριού

Κυριακή, 27/3 στις 17:30







Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία της Μαρτίνα Σάκοβ (Γερμανία, Σλοβακία 2020). Ο Γιόνας είναι ενθουσια­σμένος που θα περάσει τις καλοκαιρινές διακοπές παρέ­α με τον παππού του και ελπίζει να μείνει μαζί του για πάντα. Αλλά ο παππούς Μπερνάρντ έχει αλλάξει. Μετά τη συνταξιοδότησή του, η ζωή του έχει εκτροχιαστεί. Ο Γιόνας θέλει πίσω τον παλιό καλό παππού του, αυτό όμως δεν θα ‘ναι και τόσο εύκολο.







Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα. 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία