Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Γιουβέντους – Βιγιαρεάλ 0-3: Θριαμβευτική πρόκριση για το «κίτρινο υποβρύχιο» μέσα στο Τορίνο

 Γιουβέντους – Βιγιαρεάλ 0-3: Θριαμβευτική πρόκριση για το «κίτρινο υποβρύχιο»

Η Βιγιαρεάλ «έπνιξε» τη Γιουβέντους στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, κατάφερε να σκοράρει τρία τέρματα ( 3 - 0) μέσα στο Τορίνο στην Ιταλία και έτσι πήρε μια τεράστια πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League, αφήνοντας εκτός θεσμού τη «μεγάλη κυρία».

Το σύνολο του Ουνάι Έμερι, που πέρασε για πρώτη φορά στην καριέρα του από αγώνες νοκ-άουτ της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, αφού άντεξε την πίεση που δέχθηκε στο πρώτο μέρος από τους «μπιανκονέρι», εμφανίστηκε πολύ πιο έτοιμο στο δεύτερο 45λεπτο και με τρία τέρματα κατάφερε να διαλύσει την αντίπαλό της, πετώντας την εκτός διοργάνωσης.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά καλό, με τη Γιουβέντους να έχει τις καλύτερες στιγμές στο 45λεπτο. Αρχικά, οι Μοράτα και Βλαάχοβιτς απείλησαν τη Βιγιαρεάλ, όμως ο Ρούλι ήταν στη θέση του και απέκρουσε.

Η μεγαλύτερη στιγμή για τους «μπιανκονέρι» ήταν ξανά με τον Βλάχοβιτς που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Οι Ισπανοί είχαν μια καλή ευκαιρία με τον Λο Σέλσο, όμως το σουτ του Αργεντίνου πέρασε λίγο άουτ. Τελευταία καλή στιγμή ήταν με τον Μοράτα στο 44′ που όμως πρόλαβαν να τον κόψουν οι αμυντικοί. Έτσι το πρώτο ημίχρονο έκλεισε χωρίς τέρματα (0-0). 

Στο δεύτερο μέρος, οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν σε αρχικό στάδιο να δημιουργήσουν τις ευκαιρίες του πρώτου 45λεπτου και το παιχνίδι φαινόταν να οδεύει προς την παράταση. Όλα αυτά μέχρι το 78ο λεπτό, όταν ο Ρουγκάνι ανέτρεψε τον Κοκλέν μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής έπειτα από τη συμβολή του VAR καταλόγισε το πέναλτι, και έτσι ο Ζεράρ άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0.

Στη συνέχεια, η Γιουβέντους βγήκε όλη μπροστά για να ισοφαρίσει, όμως αντί αυτού, το «κίτρινο υποβρύχιο» βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Πάου Τόρες να βρίσκεται αμαρκάριστος στην περιοχή, έπειτα από την πάσα του Οριέ, για το 2-0. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ντανζούμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έπειτα από χέρι του Ντε Λιχτ. Έτσι η Βιγιαρεάλ με αυτό το 3-0 πήρε πανηγυρική πρόκριση και θα βρίσκεται στα προημιτελικά του Champions League.

Γιουβέντους: Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι, Ντε Σίλιο, Κουαρδάδο, Λοκατέλι (83' Φερναντέσκι), Αρθούρ, Ραμπιό, Μοράτα, Βλάχοβιτς

Βιγιαρεάλ: Ρούλι, Οριέ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Πίνο (64' Κοκλέν), Παρέχο, Καπουέ, Τριγκέρος (64' Τσουκουέζε), Λο Σέλσο (74' Μορένο), Νταντζούμα.

====

Μεγάλη πρόκριση της Ατλέτικο Μαδρίτης μέσα στο Ολντ Τράφορντ. Επικράτησε με 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σε συνδυασμό με το 1-1 της Ισπανίας πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Champions League. Όι Ισπανοί  κατάφεραν στο 41’ να σκοράρουν. Ο Φέλιξ με τακουνάκι βρήκε τον Γκριεζμάν, ο Γάλλος από τα δεξιά σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Λόντι με κεφαλιά νίκησε τον Ντε Χέα για το 0-1

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ντε Χέα, Νταλότ, Μαγκουάιρ (84’ Μάτα), Βαράν, Τέλες, Φρεντ (76’ Καβάνι), ΜακΤόμινεϊ (68’ Μάτιτς), Σάντσο, Φερνάντες (68’ Πογκμπά), Ελάνγκα (67’ Ράσφορντ), Ρονάλντο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Γιορέντε, Χιμένες, Σάβιτς, Ρεϊνίλντο, Λόντι, Κόκε (80’ Κοντογκμπιά), Ερέρα, Ντε Πολ, Φέλιξ (90’ Φελίπε), Γκριεζμάν (93’ Κορέα).

=== 

Ετσι, η 8άδα του Champions League αποτελείται από τις: Μπάγερν Μονάχου, Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Σίτι, Μπενφίκα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Τσέλσι και Βιγιαρεάλ.

Η κλήρωση των προημιτελικών θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή (18/3) στις 13:00 ώρα Ελλάδας και θα διεξαχθεί στη Νιόν της Ελβετίας. Μαζί θα γίνει γνωστό και το ζευγάρωμα των ημιτελικών, ενώ θα γίνει και η κλήρωση για τον γηπεδούχο του μεγάλο τελικού, που φέτος θα διεξαχθεί στο «Σταντ ντε Φρανς», μετά την απόφαση της UEFA να τον μετακινήσει από την «Γκάζπρομ Αρένα» της Αγίας Πετρούπολης, λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των «8» θα γίνουν στις 5 και 6 Απριλίου και οι επαναληπτικοί στις 12 και 13 του μήνα. Οσον αφορά στα ημιτελικά, οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 26 και 27 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 3 και 4 Μαΐου, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 28 Μαΐου.