Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Η Κόρινθος αποκτά βιοτεχνολογικό πάρκο

  

Στον δήμο Κορινθίων περιήλθε η περιφερειακή αγορά του Λεχαίου. Στόχος  της Δημοτικής αρχής είναι η ανάπτυξη ενός βιοτεχνολογικού πάρκου.

Ο δήμαρχος  Βασίλης Νανόπουλος, υπέγραψε τη σύμβαση παραχώρησης της αγοράς του Λεχαίου, σε

ειδική εκδήλωση, στα γραφεία της ΕΤΑΔ. Παρόντες ήταν ο υπεύθυνος της εταιρείας Στέφανος – Διονύσιος Βλαστός, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας και ο αντιδήμαρχος των οικονομικών του δήμου Κορινθίων, Σπύρος Πλατής.

Η έκταση που παραχωρείται είναι 102.381,67 τ.μ. Θα εγκατασταθούν επιχειρήσεις βιοτεχνολογίας, καινοτομίας και υψηλής τεχνολογίας.Η υλοποίηση του πάρκου θα ολοκληρωθεί σε 3 χρόνια.

Η διάρκεια της παραχώρησης στο δήμο, ανέρχεται στα 30 έτη, με δυνατότητα, παράτασης 10 επιπλέον χρόνια, κατόπιν απόφασης της ΕΤΑΔ.

Ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος, δήλωσε πως ” Η αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς Λεχαίου, θα αλλάξει την αναπτυξιακή και οικονομική ταυτότητα της περιοχής και ευρύτερα του δήμου Κορινθίων. Βήμα – βήμα, με μεθοδική δουλειά, συνεργασίες και στοχευμένες παρεμβάσεις, υλοποιούμε ως δημοτική αρχή, την δέσμευση προς τους Κορίνθιους, για την δημιουργία εκείνου του πλαισίου, που θα επιφέρει ευημερία, ανάπτυξη, οικονομική πρόοδο”.