Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έξι ομογενείς νεκροί σε συγκρούσεις σε Μπουγάζ και Σαρτανά

  

Άλλοι τέσσερις ομογενείς έχασαν τη ζωή τους στην ανατολική Ουκρανία ύστερα από βομβαρδισμούς ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό στους έξι. Σκοτώθηκαν στο χωριό Μπουγάς που βρίσκεται βόρεια της Μαριούπολης.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι στη Μαριούπολη σκοτώθηκαν δύο ομογενείς και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από αεροπορικό βομβαρδισμό στο χωριό Σαρτανά.

Νωρίτερα, σημειώθηκε ισχυρή επίθεση με βόμβες στα χωριά κατά μήκος της γραμμής επαφής, μεταξύ αυτών και το χωριό Σαρτανά.


Στη γραμμή επαφής Ρωσίας – Ουκρανίας, σε περίπου 15 χωριά σημειώθηκαν σφοδροί βομβαρδισμοί από ρωσικές δυνάμεις, μεταξύ αυτών τα Γρανίτνε (το χωριό όπου πριν την εισβολή είχαν σκοτωθεί 2 ομογενείς σε διένεξη με Ουυκρανούς στρατιώτες), Στάρα Ιγνάτια, Βαλχάβα, Τσερμαλίκ και Σαρτανά.

Η περιοχή του Σαρτανά όπου σκοτώθηκαν νωρίτερα δυο ομογενείς και τραυματίστηκαν 6, είναι και αυτή μια περιοχή με έντονο το ελληνικό στοιχείο.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην Ζαπορίζια, μεταξύ των σπιτιών που έχουν πληγεί είναι αυτό της προέδρου του τμήματος ελληνικών σπουδών Μαριούπολης και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Όπως ανέφερε, οι άνθρωποι αυτοί με τους οποίους είχαν μιλήσει τις προηγούμενες μέρες στις εν λόγω περιοχές εξέφραζαν φόβους για βομβαρδισμούς.

Το 2014 όταν είχε ξεσπάσει η σύγκρουση με τους αυτονομιστές είχαν σκοτωθεί και τότε συγγενείς και φίλοι τους, θυμούνται.

Η ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών

«Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αδόκητο θάνατο τεσσάρων ομογενών στο χωριό Μπουγάς, το οποίο βρίσκεται περίπου 70 χιλιόμετρα βορείως της Μαριούπολης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους και καταδικάζουμε απερίφραστα τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον αμάχων».