Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Εβδομαδιαίες Προτάσεις 14/2-20/2 2022

  

Και Εγένετο Φως

Δευτέρα, 14/2 στις 23:00 

  

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Μίλα Αούνγκ-Τουίν και Βαν Ρόικο με τους: Αλεσάντρο Μπονίτο-Ολίβα, Μπερνάρ Μπιγκότ (Καναδάς 2017). Στη νότια Γαλλία, επιστήμονες από 37 χώρες κατασκευάζουν την πιο σύν­θετη μηχανή στην ιστορία της τεχνολογίας: έναν τεχνη­τό ήλιο! Αν τα καταφέρουν, θα ρίξουν φως στην υπόθε­ση της παραγωγής φθηνής και άφθονης ενέργειας για εκατομμύρια χρόνια. Αν αποτύχουν, θα γίνουν μέρος του μεγαλύτερου φιάσκου όλων των εποχών.         

                          


Οι "Τυχοδιώκτες" της Μοντέρνας Τέχνης: Μεσάνυχτα στο Παρίσι (6/6)

Τρίτη, 15/2 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία των Αμελί Αρό και Πολίν Γκαγιάρ. Η περιπετειώδης ζωή στο Παρίσι, στις αρχές του 20ου αιώνα, διάσημων ανατρεπτικών καλλι­­τεχνών, όπως ο Πικάσο, ο Ματίς, ο Κοκτώ, ο Χέ­­μινγουεϊ, που σφράγισαν με το έργο τους τη μοντέρνα τέχνη, αλλά και που θεωρήθηκαν τυχοδιώκτες πριν γί­­νουν ήρωες.










Τα Αρχεία Αποκαλύπτουν

Τετάρτη, 16/2 στις 23:00








Μια σειρά που φέρνει στο φως σημαντικά πολιτικά και κοινωνικά γεγονότα του 20ου αιώνα, αποκρυπτογρα­φώντας την κινηματογραφική εικόνα.










Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 17/2 στις 23:00







Συζήτηση με τους εισηγητές των κομμάτων για την ενί­σχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την προμήθεια και την υποστήριξη στρα­τιωτικού εξοπλισμού του Πολεμικού Ναυτικού. Πρό­κειται για τις συμβάσεις πρόσκτησης έξι επιπλέον πολε­μικών αεροσκαφών Rafale, των φρεγατών Belharra και των τορπιλών για τα υποβρύχια 214.​










Ο Ρόκο και τα Αδέρφια του

Παρασκευή, 18/2 στις 22:00








Ιταλο-γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκό­ντι με τους: Αλέν Ντελόν, Κλαούντια Καρντινά­λε, Κατίνα Παξινού, Ρενάτο Σαλβατόρι, Ανι Ζι­ραρντό, Σπύρο Φωκά, Πάολο Στόπα (1960). Η Ροζάρια Παρόντι εγκαταλείπει την Καλαβρία και έρχεται να μείνει με τους γιους της στο Μιλάνο. Ανάμεσά τους ο Ρόκο που, αν και αγνός στην ψυχή, αναγκάζεται να γί­νει πυγμάχος και ο Βιντσέντο, άτομο με βίαιο και ανε­ξέλεγκτο χαρακτήρα, που θα οδηγηθεί στην καταστρο­φή ύστερα από μια περιπετειώδη σχέση με μια πόρνη.










Μικρά Μαθήματα για Έναν Μεγάλον Κόσμο

Σάββατο, 19/2 στις 18:00








Εκπομπή με την Καθηγήτρια Ιστορίας Μαρία Ευθυμί­ου, που προσεγγίζει κομβικά σημεία της παγκόσμιας ιστορίας και αποσκοπεί στο να κατανοήσουμε εξελί­ξεις, που επηρεάζουν έως σήμερα την ανθρώπινη μοί­ρα.










Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 19/2 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Α­θηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δη­μοσιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Μια Ταινία, Μια Εποχή: Ροζέτα

Σάββατο, 19/2 στις 21:00








Μια σειρά ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως τα μυστικά της δημιουργίας, αλλά και το ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο  σημαντικών κινηματογραφικών ταινιών. Η απαρχή, η δημιουργία και η κυκλοφορία μιας ταινίας που χάρισε στους αδερφούς Νταρντέν τον πρώτο τους Χρυσό Φοίνικα. Η Ροζέτα αφηγείται τον καθημερινό αγώνα μιας κοπέλας, απέναντι στη φτώχεια και την α­δικία, ενώ το ντοκιμαντέρ αναδεικνύει τις ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες του Βελγίου, στο οποίο διαδραματίζεται η ταινία.










Το Παιδί με το Ποδήλατο

Σάββατο, 19/2 στις 23:00







Βελγική ταινία, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν με τους: Σεσίλ ντε Φρανς, Ζερεμί Ρε­νιέ, Τόμας Ντορέ (2011). Εγκαταλειμμένος από τον πα­τέρα του, ο 12χρονος Σιρίλ υιοθετείται προσωρινά από τη Σαμάνθα, μια νεαρή κομμώτρια, η οποία προσπαθεί να του συμπαρασταθεί και να κατευνάσει την ανεξέλε­γκτη οργή του.










Μικροί Λύκοι

Κυριακή, 20/2 στις 17:30







Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Σαμουέλ Κίσι (Μεξικό, 2019). Δυο μικρά αδερφάκια, ο Max και ο Leo, έχουν μόλις περάσει, μαζί με τη μητέρα τους Lu­cia, τα σύνορα από το Μεξικό προς τις ΗΠΑ, σε ανα­ζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Δεν τους είναι, όμως, καθόλου εύκολο να στεριώσουν στη νέα τους πατρίδα. Όσο περιμένουν τη Lucia να επιστρέψει απ’ τη δου­λειά, τα παιδιά κατασκευάζουν με τις ζωγραφιές τους ένα φανταστικό σύμπαν και σκέφτονται την υπόσχεση της μαμάς τους ότι θα πάνε στη Ντίσνεϋλαντ, στη δι­κή τους Γη της Επαγγελίας.


 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.
 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία