Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Καιρός: Έρχονται παγετός και χιονοπτώσεις ακόμα και στην Αττική – Πού θα φτάσει τους -20 βαθμούς η θερμοκρασία

 Καιρός κακοκαιρία 

Παγετός και χιόνια αναμένονται μέσα στο Σαββατοκύριακο στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο.

Τα χαμηλά βαρομετρικά θα επικρατήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες, αλλά είναι δύσκολο να προσδιοριστούν ακριβώς ποιες θα είναι οι συνέπειές τους στο έδαφος. Πάντως, εκτιμάται ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δούμε χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές, συμπεριλαμβανόμενης της Αττικής.

«Αν οι προγνώσεις ακολουθήσουν την πορεία που βλέπουμε μέχρι και σήμερα, σίγουρα θα υπάρξουν προβλήματα», προέβλεψε το πρωί (σήμερα, 18/1) στην ΕΡΤ ο Κώστας Λαγουβάρδος.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο ίδιος, η πρώτη ασφαλής πρόγνωση για την πορεία που θα ακολουθήσει η επερχόμενη κακοκαιρία και τις συνέπειές της θα μπορεί να γίνει την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Λαγουβάρδος, την περασμένη Κυριακή (16/01) σημειώθηκε η πρώτη από μια νέα σειρά ψυχρών εισβολών, η οποία ωστόσο ήταν ξηρή και δε συνοδεύτηκε από φαινόμενα.

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη (19/1) θα ακολουθήσει δεύτερη ψυχρή εισβολή, ελαφρώς ισχυρότερη, η οποία θα δώσει πρόσκαιρα φαινόμενα στην Ανατολική και Νότια Ελλάδα. Σημειώνεται πως αναμένονται παροδικές χιονοπτώσεις σε περιοχές της Εύβοιας και της Ανατολικής Στερεάς με σχετικά χαμηλό υψόμετρο. Όπως είπε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται οι θερμοκρασίες να φτάσουν εντυπωσιακά χαμηλά για τα δεδομένα της Ελλάδας επίπεδα, αγγίζοντας ακόμα και τους -20 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.