Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2022

Βόλος - ΠΑΟΚ 0-4: Υγιεινός περίπατος στο Πανθεσσαλικό.../ Ατρόμητος - ΑΕΚ 0-2: Επιστροφή στις νίκες, στο Περιστέρι, με κορυφαίο τον Λιβάι Γκαρσία!

Βόλος - ΠΑΟΚ 0-4: Υγιεινός περίπατος στο Πανθεσσαλικό... (highlights) 

Την πιο εύκολη νίκη της σεζόν πήρε πιθανότατα ο ΠΑΟΚ το απόγευμα της Κυριακής στο Πανθεσσαλικό, συντρίβοντας τον αγνώριστο Βόλο με σκορ 0-4, χάνοντας και αρκετές ευκαιρίες για ακόμα μεγαλύτερο σκορ.

Οι «ασπρόμαυροι» διανύουν πολύ καλό... φεγγάρι και το απέδειξαν και χθες στην έδρα του Βόλου, παίρνοντας τα ηνία του ματς από το ξεκίνημα και μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να πιστέψουν ποτέ ότι μπορούν να πάρουν το οτιδήποτε από το παιχνίδι. 

Έξτρα κέρδος για τον «δικέφαλο του Βορρά» η εμφάνιση του Γιοάν Σάστρε, με τον Ισπανό μπακ να έχει καλή παρουσία συνολικά στο ντεμπούτο του και να βάζει και το... κερασάκι στην τούρτα με ωραίο προσωπικό γκολ στο 63'.

Όσο για τους «κυανέρυθρους» του Βόλου, μάλλον θα θέλουν να ξεχάσουν γρήγορα αυτή τη χλωμή εμφάνιση και τη βαριά ήττα, επικεντρώνοντας την προσοχή τους στα ματς που ακολουθούν, δεδομένου ότι θα χρειαστούν ακόμη αρκετούς βαθμούς εφόσον θέλουν να «χτυπήσουν» την πρώτη εξάδα. 

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν – Πουρίτα Ρομέρο Γκιουλέν Φεράρι – Τσοκάνης Μπαριέντος (87’ Τερεζίου) – Ορός (77’ Σοάρες) Μπαρτόλο (46’ Ρεγκατέν) Φερνάντες (85’ Ροσέρο) – Φαν Βέερτ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης – Σάστρε (76’ Βιεϊρίνια) Ίνγκασον Μιχαηλίδης Σίντκλεϊ – Κούρτιτς (80’ Εσίτι) Τσιγγάρας – Α. Ζίβκοβιτς (76’ Ζαμπά) Άκπομ (80’ Τσόλακ) Μπίσεσβαρ (72’ Αουγκούστο) – Μιτρίτσα.

Στις επιτυχίες επανήλθε η ΑΕΚ, στο Περιστέρι, κόντρα στον Ατρόμητο επικρατώντας με 2-0.

Κορυφαίος της ομάδας του Γιαννίκη που προερχόταν από την ήττα με τον Παναιτωλικό, πριν μια βδομάδα και την «λευκή» ισοπαλία, μεσοβδόμαδα, με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, ήταν ο Λιβάι Γκαρσία.

Από δικό του σουτ, που έβγαλε ο Γιαννιώτης, ο Τζαβέλλας πήρε το «ριμπάουντ» για το 0-1 στο 22', ενώ ο εξτρέμ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο έδωσε υπέροχη ασίστ στον Τσούμπερ επανασυνδεόντας τον με τα δίχτυα στο 51'.

Με σκορ ασφαλείας πια ο προπονητής του τον απέσυρε (όπως και τον Τσούμπερ) έχοντας κατά νου τον επαναληπτικό με τον ΠΑΟΚ την Τετάρτη, πολύ περισσότερο που είχε δει τον Μάνταλο ν' αποχωρεί με σφίξιμο και τον Τσιντώτα να μην μπορεί ν' αγωνιστεί λόγω προβλήματος στην μέση.

Έτσι (αφού ο Στάνκοβιτς δεν είναι ακόμη έτοιμος...) ντεμπουτάρισε στην πρώτη ομάδα ο Χατζηεμμανουήλ, που ...προβιβάστηκε από τη 2η ομάδα!

Ούτε το «κιτρινόμαυρο» ροτέισον κατάφεραν να εκμεταλλευθούν οι Περιστεριώτες αφού από το 65' έπαιζαν 10 μετά την αψυχολόγητη κόκκινη του Μουνίθ για γροθιά στον Ρότα.

Έτσι ο Κόλμαν, που είχε ξεκινήσει με ισοπαλία στα Γιάννενα, γνώρισε την πρώτη του ήττα στον παρθενικό εντός έδρας αγώνα του κι η προτελετυταία ομάδα των Δυτικών Προαστείων έχει τον πενιχρότατο απολογισμό του ενός πόντου σε 5 αγωνιστικές...

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόλμαν): Γιαννιώτης – Βασιλαντωνόπουλος, Στρούγγης, Γκαλβάο, Καστεγιάνο – Ντένιτς, Χαρίσης (83’ Όγκουστ), Καρτάλης (63’ Σπιριντόνοβιτς) – Μουνίθ, Κουλούρης, Μπεντινέλι. (78’ Κλωναρίδης)

Α.Ε.Κ. (Αργύρης Γιαννίκης): Χατζηεμμανουήλ - Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Μοχαμαντί - Λε Ταλέκ, Σιμάνσκι (75’ Σιμόες) – Γκαρσία (64’ Μισελέν), Μάνταλος (λ.τρ. 53’ Γέβτιτς), Τσούμπερ (63’ Άμπραμπατ) – Ανσαριφάρντ (76’ Αραούχο).