Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου 2021

Η Γη της Ελιάς: Όλες τις γιορτές με νέα επεισόδια – Τι θα δούμε

Μπορεί οι περισσότερες σειρές να ρίχνουν αυλαία για τις γιορτές, όμως Η Γη της Ελιάς στο MEGA θα σας κρατήσει συντροφιά όλες τις ημέρες.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/12: Ενας καινούργιος εργάτης, ο Λεωνίδας (Ραφαήλ Καρυωτάκης), πιάνει δουλειά στους ελαιώνες τον Βρεττάκων. Η Μαρία και η Μαργαρίτα παλεύουν να πείσουν την Αθηνά να μην πουλήσει το μερίδιό της στον Ισίδωρο. Ο Λυκούργος αποκαλύπτει στην Ισμήνη πως έχει έρθει κοντά με τη Χάιδω και εκπλήσσεται από την αντίδρασή της. Ο Μάνος πηγαίνει στο σπίτι του Αποστόλη και του κάνει

πρόταση να γυρίσει στο ελαιοτριβείο, αλλά εκείνος αρνείται. Η Ιουλία και ο Γιώργης αποφασίζουν να κάνουν μια… παρανομία. Ο Κωνσταντίνος μαθαίνει ότι ο άνθρωπος που έδωσε την εντολή για να σκοτώσουν τον Κεφαλά στη φυλακή ήταν ο Ανέστης και βάζει τον Δημήτρη να τον τιμωρήσει. Παρά τις ενστάσεις της Αθηνάς, η Μαρία βγαίνει σε τηλεοπτική εκπομπή και μιλάει για το κίνητρο του φόνου. Η Μάρθα δεν μπορεί με τίποτα να δεχθεί το παρελθόν της και αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή της.

ΔΕΥΤΕΡΑ 27/12: Ο Αλέξης, ταραγμένος από την κατάσταση στην οποία βρήκε τη Μάρθα, ειδοποιεί αμέσως τη Μαργαρίτα. Στο μεταξύ, η Αθηνά, παρά τις αντιρρήσεις της Μαρίας, ξεκινά τις διαπραγματεύσεις με τον Ισίδωρο. Και οι δύο πλευρές είναι σκληρές και ανυποχώρητες. Στην Αρεόπολη, ο Δημήτρης, προκειμένου να μη χάσει τη θέση του στο ελαιοτριβείο, αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή ένα σατανικό σχέδιο σε σχέση με την Αννα. Η Ιουλία προσεγγίζει την Αντιγόνη σε μια προσπάθεια να έρθει πιο κοντά με την ανιψιά της.

Ο Μάνος απομακρύνει τον Ανέστη από το πόστο του στο ελαιοτριβείο και επαναφέρει τον Αποστόλη, που δείχνει αποφασισμένος να ξεσκεπάσει τον υπαίτιο της πυρκαγιάς. Ο Μάνος συνειδητοποιεί πως η Αντιγόνη αρχίζει να κερδίζει έδαφος μέσα στην οικογένεια και, προκειμένου να την απομονώσει, απειλεί ανοιχτά τον Ισίδωρο πως είτε θα του γράψει όλη την περιουσία είτε θα αποκαλύψει σε όλους πως αυτός παραποίησε τη διαθήκη του Ιπποκράτη. Η Ζωή δεν βρίσκει την ανταπόκριση που περίμενε από τον Μάνο και ρίχνει λάδι στη φωτιά ενημερώνοντας τη Μαρίνα για τη «σχέση» τους. Η Μυρτάλη δεν μπορεί να δεχτεί την αδικία που γίνεται εις βάρος της Αθηνάς και προσπαθεί να την πείσει να γυρίσει πίσω στη Μάνη.

ΤΡΙΤΗ 28/12: Η Μαρία έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της στη Μυρτάλη, για να πείσει την Αθηνά να γυρίσει στη Μάνη. Η Αθηνά στην αρχή είναι αρνητική, αλλά η προσέγγιση της Μυρτάλης τη συγκινεί βαθιά. Την ίδια ώρα, ο Ισίδωρος ανακοινώνει στην Αντιγόνη πως σκοπεύει να την αναγνωρίσει και να της δώσει το όνομά του, αγνοώντας πως έχει πέσει σε μια καλοστημένη παγίδα. Η Μαρίνα αντιμετωπίζει στα ίσια τον Μάνο, αποκαλύπτοντάς του πως γνωρίζει τα πάντα για τη μικρή του περιπέτεια με τη Ζωή και το κλίμα μεταξύ τους γίνεται πιο ψυχρό από ποτέ. Η Ιουλία διακοσμεί το νέο σπίτι και ετοιμάζεται να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα στη ζωή της με τον αστυνόμο Κουράκο.

Η Ελένη ξεκαθαρίζει στον Ανέστη πως αν ποτέ σηκώσει χέρι, την ίδια στιγμή θα τον καταγγείλει στην Αστυνομία. Στο μεταξύ, ο Στάθης πετυχαίνει την Ιουλία στο καφενείο του Πότη και η αμηχανία που επικρατεί ανάμεσά τους είναι εμφανής σε όλους. Η Μαρίνα και ο Μάνος προχωρούν σε διαζύγιο. Στο καφενείο συναντιούνται και ο Λεωνίδας με την Αννα, με εκείνη να τον φλερτάρει. Ο Στάθης μπουκάρει στο σπίτι της Χάιδως σε έξαλλη κατάσταση και απαιτώντας να μην ξαναπλησιάσει την οικογένειά του. Οι Βρεττάκοι πηγαίνουν στο σημείο που δείχνει ο χάρτης και ανακαλύπτουν ότι κάποιος βρέθηκε εκεί πριν από αυτούς.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29/12: Οι Βρεττάκοι «σκοτώνονται» μεταξύ τους και κατηγορεί ο ένας τον άλλον, αφού είναι φανερό ότι κάποιοι έσκαψαν στο σημείο που έδειχνε ο χάρτης και πήραν ό,τι βρήκαν. Υποπτοι θεωρούνται ο Ισίδωρος, ο Μάνος, αλλά και ο Ιάκωβος. Η Χάιδω, με τη βοήθεια της Ισμήνης, καταφέρνει να πείσει τον Λυκούργο να πάει στην Αθήνα. Στο μεταξύ, όσοι νοιάζονται για την Αθηνά την πιέζουν να μην πουλήσει. Ο Ισίδωρος υπογράφει την πράξη αναγνώρισης πατρότητας για την Αντιγόνη και οι δυο τους φαίνεται να έχουν έρθει πιο κοντά. Η Αθηνά, λίγο πριν από την υπογραφή των συμβολαίων, επισκέπτεται τον Ισίδωρο και του επιφυλάσσει μια έκπληξη που δεν θα του αρέσει καθόλου.

Ο Ισίδωρος τρώει μεγάλο «χαστούκι» από την Αθηνά, η οποία αναθεωρεί και πλέον αρνείται να του πουλήσει το μερίδιό της. Ο Ισίδωρος κατηγορεί τον Κωνσταντίνο γιατί θεωρεί ότι καθυστέρησε τις υπογραφές των συμβολαίων. Η Μαργαρίτα προβληματίζεται πολύ από τις μεταπτώσεις στη συμπεριφορά του Αλέξη και μοιράζεται τις ανησυχίες της με την Αθηνά. Ο Αλέξης, από την άλλη, προσεγγίζει πάλι τη Μυρτάλη και την τρομοκρατεί.

ΠΕΜΠΤΗ 30/12: Η Μυρτάλη παθαίνει υστερία στη θέα του Αλέξη και τον διώχνει κακήν κακώς. Ενημερώνει τη Μαργαρίτα για το συμβάν και της εξηγεί πως την επόμενη φορά που θα την παρακολουθήσει ο γιος της, θα πει τα πάντα στον Στέφανο για την απαγωγή. Η Μαργαρίτα προσπαθεί να «σφίξει τα λουριά» του Αλέξη, αλλά μάταια. Η Αννα πολιορκεί τον Λεωνίδα, αλλά τον βρίσκει πολύ ήπιων τόνων για τα γούστα της. Η Μυρτάλη ρωτάει την Ιουλία ανοιχτά αν έχει ξεπεράσει τον Στάθη, αλλά δεν παίρνει ξεκάθαρη απάντηση. Από την άλλη, ο Ιάκωβος πιέζει τον Στάθη να σταματήσει να πλησιάζει την Ιουλία, αλλά εκείνος δεν θορυβείται. Την ίδια ώρα, ο Ιάκωβος και η Αθηνά αρχίζουν να αποκτούν πιο στενή σχέση. Μια ξαφνική λιποθυμία του Ανέστη έρχεται να ταράξει την Αναστασία που ανησυχεί για την υγεία του.

Ο Κωνσταντίνος δίνει εντολή στον Δημήτρη να κλέψουν το χρηματοκιβώτιο από το σπίτι του Ιάκωβου, αλλά η ληστεία δεν πηγαίνει σύμφωνα με το σχέδιο, καθώς ο Ιάκωβος αμύνεται με καραμπίνα. Ο Ισίδωρος καλεί σε επίσημο γεύμα όλη την οικογένεια Βρεττάκου, προκειμένου να καλωσορίσουν την Αντιγόνη, αλλά ο Μάνος αντιδρά, φέρνοντας τους υπόλοιπους σε πολύ δύσκολη θέση. Ο Ιάκωβος πολιορκεί πλέον ανοιχτά την Αθηνά κι εκείνη δεν δείχνει να ενοχλείται από το φλερτ του.

 Newsroom eleftherostypos.gr