Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Μαρία Συρεγγέλα – Είμαστε δίπλα σε όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες που παραμελούνται ή κακοποιούνται

 

Το Χριστοδούλειο Ίδρυμα Θηλέων στο Χαϊδάρι επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα. Η υφυπουργός ενημερώθηκε για τις δράσεις του Ιδρύματος -που φιλοξενεί κορίτσια ηλικίας 4 έως 23 ετών- και ευχαρίστησε το προσωπικό που αγκαλιάζει με αγάπη και στοργή παιδιά τα οποία μεγαλώνουν χωριστά από τις οικογένειές τους.

Η κ. Συρεγγέλα ανέφερε ότι το έργο που επιτελεί το Χριστοδούλειο Ίδρυμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ευχήθηκε στο προσωπικό καλή δύναμη για να συνεχίσει να προσφέρει στα παιδιά ένα ασφαλές περιβάλλον, τονίζοντας ότι «Οφείλουμε όλοι και όλες να συνδράμουμε και να ενισχύουμε με κάθε τρόπο τον δύσκολο αγώνα που δίνουν παιδιά που στερούνται τη γονική φροντίδα, παιδιά που παραμελήθηκαν, κακοποιήθηκαν ή εγκαταλείφθηκαν».

«Είμαστε δίπλα σε όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες που απομακρύνονται για διάφορους λόγους από την οικογένειά τους, ενισχύοντας τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας, τα συμβουλευτικά κέντρα και τους ξενώνες φιλοξενίας του δικτύου δομών μας» σημείωσε η υφυπουργός.

Στη συνέχεια η κα Συρεγγέλα συναντήθηκε με στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Χαϊδαρίου. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε διεξοδικά το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας και της αντιμετώπισής της και τονίστηκε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η προστασία των θυμάτων. «Οι γυναίκες αισθάνονται ασφάλεια και αντιμετωπίζονται με σεβασμό όταν απευθύνονται σε ένα αστυνομικό τμήμα, ενώ το προσωπικό τους παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες για τα συμβουλευτικά κέντρα και τους ξενώνες, στους οποίους μπορούν να φιλοξενηθούν και να λάβουν ψυχοκοινωνική και νομική υποστήριξη» ανέφερε η κα Συρεγγέλα.

Η υφυπουργός επισκέφθηκε σήμερα και τον Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του δήμου Αθηναίων, όπου είχε τη χαρά να συνομιλήσει με γυναίκες που βρήκαν το θάρρος και τη δύναμη να απομακρυνθούν από το κακοποιητικό περιβάλλον τους για να σώσουν τις ίδιες και τα παιδιά τους. Η κα Συρεγγέλα ξεναγήθηκε στον Ξενώνα από την Αντιδήμαρχο Πολιτικών Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων και Έμφυλης Βίας, Άννα Ροκοφύλλου και προσέφερε, εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Αννίτας Δημητρίου, είδη πρώτης ανάγκης καθώς και παιχνίδια για τα παιδιά που φιλοξενούνται στον Ξενώνα.

Κατά την επίσκεψή της η υφυπουργός υπογράμμισε ότι «δημιουργούμε ένα ισχυρό πλέγμα προστασίας για τις γυναίκες – θύματα βίας και τα παιδιά τους και είμαστε εδώ για να τις ακούσουμε και να τις στηρίξουμε» και ευχήθηκε τη νέα χρονιά «να δείξουμε όλοι και όλες μηδενική ανοχή σε φαινόμενα βίας και να απεγκλωβίσουμε τις γυναίκες από τα δεσμά των ανισοτήτων και των στερεοτυπικών αντιλήψεων».