Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

Στο 1,40 ευρώ η τιμή της κορινθιακής σταφίδας

  

Από σήμερα το πρωί η σταφίδα  πωλείται από τον παραγωγό στο 1,40 ευρώ με βάση τη συμφωνία, που επιτεύχθηκε χθες το απόγευμα στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης υπό τον Υπουργό Σπήλιο Λιβανό με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων με την κορινθιακή σταφίδα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει και

την απόσυρση των αποθεμάτων τόσο της Παναιγιαλείου, όσο και των άλλων συνεταιρισμών, καθώς επίσης και πρόγραμμα αναδιάρθρωσης που αναμένεται να ξεκινήσει τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου.

Ειδικότερα συμφωνήθηκε το Υπουργείο να καταβάλει την διαφορά της τιμής σε όσους έχουν πουλήσει έως σήμερα κάτω από 1,40 ευρώ το κιλό και από σήμερα να αρχίσει η  Παναιγιάλειος να αγοράζει με αυτή την τιμή, έτσι ώστε να διασφαλιστεί, ότι η παραγωγή θα δοθεί στην συμφωνηθείσα τιμή.
Επίσης αποφασίστηκε η εφαρμογή ενός προγράμματος αναδιάρθρωσης, για το οποίο η υποβολή των αιτήσεων θα ξεκινήσει στις αρχές της άνοιξης, ενώ θα χρησιμοποιηθεί για την στήριξη του προϊόντος και ένα πρόγραμμα “πράσινου τρύγου”, αν κριθεί απαραίτητο.