Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Προτάσεις για την EΒΔΟΜΑΔΑ 1/11-7/11 2021

  

Οι Βαν Γκογκ της Κίνας

Δευτέρα, 1/11 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Χάιμπο Γιου και της Κίκι Τιανκ Γιου. Ο Ζάο, ένας φτωχός αυτοδίδακτος ζωγράφος στο χωριό Νταφέν της Κίνας, ζει πουλώ­ντας στη Δύση πιστά αντίγραφα διάσημων έργων. Ενώ ο Βίνσεντ Βαν Γκογκ κατάφερε να πουλήσει μό­νο έναν πίνακα όσο ζούσε, η οικογένεια του Ζάο πού­λησε περισσότερα από 90.000 αντίγραφα έργων του.  









Η Ωραία του Μπρούκλιν Τετάρτη, 3/11 στις 24.00





Ταινία σε σκηνοθεσία των Βιτόριο ντε Σίκα και Κάρ­λο Λαστρικάτ με τους Τζίνα Λολομπριτζίτα, Βιτόριο ντε Σίκα, Ντέιλ Ρόμπερτσον, Αμεντέο Νατζάρι (Ιταλία-Γαλλία 1958 ).  Μια πλούσια και όμορφη χή­ρα επιστρέφει από τη Νέα Υόρκη στο χωριό της Ιτα­λίας που γεννήθηκε για να βρει σύζυγο. Μετά από μερικές αποτυχημένες προσπάθειες, τελικά καταφέρ­νει να σαγηνεύσει τον σιδερά του χωριού.










Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 4/11 στις 23.00







Συζήτηση για θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ευρωπαϊκών υποθέσεων. Στο επίκεντρο G 20 και Σύνοδος για το κλίμα στη Γλασκώβη.










Λούντβιχ

Παρασκευή, 5/11 στις 22:00





Ιταλο - γαλλο - γερμανική ταινία, σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι με τους: Χέλμουτ Μπέργκερ, Ρόμι Σνάιντερ, Σιλβάνα Μαγκάνο, Τρέβορ Χάουαρντ (1973). To 1864, o 18χρονος Λούντβιχ στέφεται βα­σιλιάς της Βαυαρίας, αδιαφορεί για την πολιτική και τη διοίκηση του κράτους, αρνείται να παντρευτεί πα­ρά τον αρραβώνα του με την εξαδέλφη του Σοφία και χτίζει πολυτελή παλάτια σύμφωνα με τα αισθητικά του οράματα, όπου επιδίδεται σε ομοφυλοφιλικά όργια.














Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 6/11 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Α­θηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Αλέν Ντελόν

Σάββατο, 6/11 στις 21:00








Γαλλικό ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία του Φιλίπ Κολί (2015), που φέρνει στο φως άγνωστες  πτυχές της τα­ραχώδους ζωής του διάσημου ηθοποιού, μέσα από πολυάριθμα αποσπάσματα ταινιών και προσωπικών του συνεντεύξεων.










Λεβιάθαν

Σάββατο, 6/11 στις 23:00








Ρωσική ταινία, σε σκηνοθεσία Αντρέι Σβιάνγκι­ντσεφ με τους: Αλεξέι Σερεμπριάκοφ, Έλενα Λιαντό­βα, Ρόμαν Μαντιάνοφ, Βλαντιμίρ Βντοβιτσένκοφ (2014). Ο Κόλια ζει με τη γυναίκα του και τον έφηβο γιο του σε μια παραθαλάσσια πόλη του ρωσικού Βορ­ρά. Όταν μαθαίνει πως ο διεφθαρμένος δήμαρχος σκο­πεύει να κατεδαφίσει το σπίτι του, ζητά από έναν φίλο του δικηγόρο να τον βοηθήσει. Η άφιξη του Ντιμίτρι από τη Μόσχα, όμως, θα αλλάξει τη ζωή του Κόλια δραματικά.












Λέγε με Κοτσύφι

Κυριακή, 7/11 στις 17:30





Νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Πάβελ Μιρζόεφ (Ρωσία 2020). Με μια πρώτη ματιά, ο Κόστια είναι ένας συνηθισμένος 14χρονος Ρώσος. Δεν τα πολυκα­ταφέρνει στο σχολείο, οι γονείς του είναι στα χωρί­σματα, ο ίδιος δεν έχει πολλούς φίλους, ώσπου μια μέρα βρίσκει έναν στο διαδίκτυο… 


 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία