Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021

Επίσκεψη Νίκης Κεραμέως και του Χρίστου Δήμα στο κατάστημα Κράτησης Κορίνθου

 

Το Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου επισκέφθηκε χθες Τρίτη 23 Νοεμβρίου η Yπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας ο Βουλευτής ΝΔ της Κορινθίας Κώστας Κόλλιας, ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, και o πρόεδρος του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας Κωνσταντίνος Δέρβος με αφορμή τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, που πραγματοποιούνται και σε άλλα Καταστήματα Κράτησης ανά την Ελλάδα.

Στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου λειτουργούν επίσης Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο για τους ανήλικους κρατούμενους.

Η Υπουργός συνομίλησε με τους μαθητές, τους συνεχάρη που συνεχίζουν το σχολείο και τους ενθάρρυνε να συνεχίσουν την επιμόρφωση τους.

Οι μαθητές εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους λέγοντας: Ευχαριστούμε τους δασκάλους μας που μας μάθανε να γράφουμε αντί να βάζουμε απλά έναν σταυρό, που μας μάθανε πώς να κάνουμε μία αίτηση, που μας μάθανε Ελληνικά.

Αναφερόμενος στην επίσκεψη του ο Υφυπουργός κ. Δήμας τόνισε τα εξής : Σκοπός των εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους κρατούμενους είναι όταν εκείνοι επιστρέψουν στην κοινωνία να είναι χρήσιμοι πολίτες. Εκεί στοχεύει το πρόγραμμα «Κέντρα Δια Βίου μάθησης» που υλοποιείται και στο Κατάστημα Κράτησης Κορίνθου.