Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 29/11-5/12 2021

  

Κυλάει στις Φλέβες μου

Δευτέρα, 29/11 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Μάγια Νιούελ με τους Ντουτζουάν Τέρνερ, Μέγκαν Χουσάν, Τζίμυ Μόσον (Αυστραλία 2019). Ο δεκάχρονος Ντουτζουάν είναι ένας νεαρός Αβορίγινας, που προσπαθεί να ισορροπή­σει ανάμεσα στις παραδόσεις των ιθαγενών της Αυ­στραλίας και στις επιταγές του σύγχρονου τρόπου ζωής.






Τραγουδώντας την Ιστορία

Τρίτη, 30/11 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει σημαντικά ιστορικά γεγονότα, αναδεικνύοντας τη μουσική που τα συνόδευε και ταυτίστηκε μαζί τους στη συλλογική μας μνήμη.









Έρωτας και Τέχνη:

Πάουλα Μπέκερ & Ότο Μόντερσον

Τετάρτη, 1/12 στις 23.30







Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυ­ελλώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών, ανα­δεικνύοντας παράλληλα και τον τρόπο που οι σχέσεις αυτές επηρέασαν την καλλιτεχνική τους δημιουργία. 










Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 2/12 στις 23.00







Ενημερωτική εκπομπή με την Αλεξία Κουλούρη. Οι εργασίες της πρόσφατης Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, με έμφαση στην διά­σκεψη για το κλίμα, το κράτος δικαίου, τις κοινωνικές πολιτικές, τα εργασιακά και τα ανθρώπινα δικαιώματα.









Τρωάδες

Παρασκευή, 3/12 στις 22:00








Ελληνική ταινία σε σκηνοθεσία του Μιχάλη Κακο­γιάννη  με τους:  Ειρήνη Παπά, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Κάθριν Χέμπορν, Ζενεβιέβ Μπυζόλντ. Μουσική: Μί­κης Θεοδωράκης (1971). Κινηματογραφική μεταφορά της ομώνυμης τραγωδίας του Ευριπίδη. Μετά την πτώση της Τροίας οι αιχμάλωτες γυναίκες της πόλης περιμένουν να επιβιβαστούν στα πλοία που θα τις με­ταφέρουν στην Ελλάδα. 









Μικροκύμματα: Blind Vashya-Once Upon A Line-Boles-Weekends-Ryan

Παρασκευή, 3/12 στις 00:00





Δέκα ωριαίες συλλογές αριστουργημάτων του διε­θνούς animation μικρού μήκους, σε πρώτη προβολή στην Ελλάδα. Η ανθολογία περιλαμβάνει 48 animation παραγωγής 2000-2020, διάρκειας 1 έως 42 λεπτών, από Ευρωπαίους, Ασιάτες και Αμερικανούς δημιουρ­γούς. Τα έργα έχουν διακριθεί με βραβεία Όσκαρ, υπο­ψηφιότητες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ έχουν βραβευ­τεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.
















Ημερολόγια Ιστορίας

Σάββατο, 4/12 στις 17:00





Εκπομπή με τον Γιώργο Γαβαλά, που παρουσιάζει γε­­γονότα από τη νεότερη ελληνική και παγκόσμια ιστορί­α. Αυτή την εβδομάδα, μεταξύ άλλων, παρουσιάζο­νται: Η «Ναυμαχία της Έλλης» του 1912, η πανηγυρι­κή Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα το 1913, ο τραγι­κός εορτασμός της επετείου της ανατίναξης της γέφυ­ρας του Γοργοποτάμου το 1964 με 13 νεκρούς από μία ξεχασμένη νάρκη, αλλά και οι πρώτες αιματηρές δια­δηλώσεις του 1944 από τα Δεκεμβριανά στην Αθήνα.















Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 4/12 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Α­θηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δη­μοσιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Το Παιδί με το Ποδήλατο

Σάββατο, 4/12 στις 23:00








Βελγική ταινία, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν με τους: Σεσίλ ντε Φρανς, Ζερεμί Ρε­νιέ, Τόμας Ντορέ (2011). Εγκαταλειμμένος από τον πα­τέρα του, ο 12χρονος Σιρίλ υιοθετείται προσωρινά από τη Σαμάνθα, μια νεαρή κομμώτρια, η οποία προσπαθεί να του συμπαρασταθεί και να κατευνάσει την ανεξέλε­γκτη οργή του.










Κομμώσεις Ρόμι

Κυριακή, 5/12 στις 17:30






Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία Μίσα Καμπ (Ολλανδία, 2018). Στις “Κομμώσεις Ρόμι”, τρεις γενιές γυναικών έρχονται αντιμέτωπες με τις συνέπειες του Αλτσχάιμερ. Όταν η ηλικιωμένη κομμώτρια Στάιν αποφασίζει να εξομολογηθεί την κατάστασή της στη δεκάχρονη εγγο­νή της Ρόμι μια μεγάλη περιπέτεια αρχίζει.

 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία