Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021

Ολυμπιακός-Βόλος 2-1: Αρνητές… γκέλας Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός-Βόλος 2-1: Αρνητές… γκέλας Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί 

Λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη νίκη επί της Φενέρμπαχτσε ο Ολυμπιακός έπρεπε να γυρίσει τον διακόπτη και να αφοσιωθεί στο παιχνίδι με τον Βόλο για το ελληνικό πρωτάθλημα. Μετά από ένα ωραίο παιχνίδι με δραματικό φινάλε η ομάδα του Πειραιά κατάφερε να πάρει τη νίκη με σκορ 2-1. Μία νίκη που οφείλεται στις παλιές καραβάνες του κλαμπ. Ο Ελ Αραμπί στο 85' έκανε το 1-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και ο Φαν Βέερτ στο 88' έφερε το ματς στα ίσια. Ο Ματιέ Βαλμπουενά με μία καταπληκτική εκτέλεση φάουλ στο 90+1 χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του που διατήρησε το +6 από την ΑΕΚ. 

Με πέντε αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Φενέρμπαχτσε παρατάχθηκε στην αναμέτρηση με τον Βόλο ο Ολυμπιακός. Ο Μπα πήρε τη θέση του Σωκράτη, ο Μπουχαλάκης του Μαντί Καμαρά, οι Λόπες, Ροντρίγκες των Μασούρα, Ονιεκούρου και ο Τικίνιο ξεκίνησε αντί του Ελ Αραμπί. Από την άλλη πλευρά ο Γκιγιέρμο Αμπασκάλ παρέταξε την ομάδα του με 4-1-3-2 με τον Σουάρες μπροστά από την άμυνα, τους Μπαρτόλο, Ρεγκατέν και Ορόζ μπροστά του και τους Φεν Βέερ και Ροσέρο στην επίθεση.

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και με φόρε από τη νίκη επί της Φενέρ, αλλά ο Βόλος έβγαλε μία υποδειγματική κόντρα επίθεση, ο Ρεγκατέν ανατράπηκε από τον Βατσλίκ και σωστά καταλογίστηκε το πέναλτι υπέρ της ομάδας της Μαγνησίας. Ο Μπαρτόλο εκτέλεσε στο 9' και ο Τσέχος απέκρουσε διατηρώντας το 0-0. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα που πήρε τη μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να πιέσει. Οι πρωταθλητές έπαιξαν κυριαρχικό ποδόσφαιρο και στο 18' ο Κλέιμαν έβγαλε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Εμβιλά.

Ο Ολυμπιακός είχε μεταφέρει το παιχνίδι του στην αριστερή πλευρά με Λόπες και Ρέαμπτσιουκ. Ο Γκάρι ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό, ενώ και ο Αγκιμπού δεν έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με την ερυθρόλευκη φανέλα. Έκανε τρομερή δουλειά ο Τικίνιο στην επίθεση και μάλιστα έψαχνε να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του. Έτσι στο 21' βρήκε τον Λόπες, αυτός έκανε το σουτ και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Κλέιμαν. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ πιεστικός, ενώ ο Βόλος έκανε αξιόλογη προσπάθεια και είχε ρίξει μεγάλο βάρος στην πίεση του Εμβιλά και του Μπουχαλάκη. Ο Αμπασκάλ ήθελε να δυσκολέψει την πρώτη πάσα των χαφ του Ολυμπιακού και να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση. Μετά από ένα καλό και γεμάτο πρώτο ημίχρονο το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε του.

Στην επανάληψη ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να προχωρήσει σε τρεις αλλαγές για να βοηθήσει την ομάδα του. Ανδρούτσος, Μασούρας και Μαντί Καμαρά πέρασαν στο παιχνίδι. Οι Πειραιώτες μπήκαν ορεξάτοι και στο β' μέρος. Ειδικά τα πρώτα δέκα λεπτά οι πρωταθλητές Ελλάδας ήταν πολύ πιεστικοί και έκλεισαν τον Βόλο στα καρέ του. Την ίδια ώρα η ομάδα της Μαγνησίας ήταν πολύ επικίνδυνη στις κόντρα επιθέσεις. Η ομάδα του Αμπασκάλ προσπαθούσε με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού να δημιουργήσει καταστάσεις, αλλά λειτουργούσε καλά η τετράδα στο οφσάιντ.

Οι Βολιώτες έσφιξαν την άμυνα τους με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να μην μπορεί να πατήσει την περιοχή τους. Έτσι οι "ερυθρόλευκοι" προσπάθησαν να δημιουργήσουν καταστάσεις με σέντρες από τα πλάγια και γεμίσματα. Όλες αυτές τις μπαλιές τις καθάρισε εύκολα η άμυνα του Βόλου. Οι Πειραιώτες έβλεπαν τον χρόνο να κυλάει και πίεζαν συνεχώς για να βρουν το γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ.

Ότι δεν έγινε σε ολόκληρο το ματς έγινε στο φινάλε της αναμέτρησης. Στο 85' ο Ελ Αραμπί ευστόχησε σε πέναλτι που κέρδισε ο Ρέαμπτσιουκ και έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Ο Βόλος δεν πέταξε λευκή πετσέτα και στο 88' ο Φαν Βέερτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βατσλίκ για το 1-1. Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η ομάδα της Μαγνησίας θα έφευγε από το Φάληρο "μίλησε" η ποιότητα και η κλάση του Ματιέ Βαλμπουενά. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 90+1 έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-1 για τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Λαλά (46' Ανδρούτσος), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (71' Ελ Αραμπί), Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά (46' Μαντί Καμαρά), Λόπες (60' Βαλμπουενά), Ροντρίγκες (46' Μασούρας), Τικίνιο

Βόλος: Κλέιμαν, Ρίνερ, Πουρίτα (59' Γκουλέν), Φαν Βέερτ, Ρεγκατέν, Σοάρες (66' Τσοκάνης), Όρος (75' Νίνης), Φεράρι, Ρομέρο, Ροσέρο (75' Βοϊτκόφσκι), Μπαρτόλο.