Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις 15/11-21/11 2021

   

Ο Δικός μου Προσωπικός Πόλεμος

Δευτέρα, 15/11 στις 23:00 

 

Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία της Λίντια Ζέλοβικ (Ολλανδία, 2015). Η Λίντια μεγάλωσε στη Βοσνία στην πόλη Σεράγεβο, όπου ο εμφύλιος πόλεμος του 1992 δίχα­σε τον πληθυσμό. Το 1993 κατέφυγε στην Ολλανδία. Ως ανταποκριτής πολέμου του BBC και αργότερα ως σκηνο­θέτης, συνέχισε να προσπαθεί να ερευνά την αλήθεια του πολέμου που βίωσε στα νεανικά της χρόνια.

 

 

Αφιέρωμα στην Επέτειο της

Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Τετάρτη, 17/11 από 21:00 έως 00:30

  

Η Τηλεόραση της Βουλής τιμά την επέτειο της εξέγερ­σης του Πολυτεχνείου προβάλλοντας τις παρακάτω
ταινίες και ντοκιμαντέρ: Θεατροσκόπιο: Ανθρωποφύλα­κες, του Περικλή Κοροβέση (21:00), Μίκης και Μου­στακί, του Ροβήρου Μανθούλη (22
:00), Η Μελίνα στο Παρίσι, του Ροβήρου Μανθούλη (22:15), Εδώ Λονδίνο 1939-2005: Η Αρχή και το Τέλος, του Άρη Φατούρου (22:30), Στοργή στο Λαό, του Βασίλη Δούβλη (23:00) και 401 του Μαθιού Γιαμαλάκη (00:30). 





Τι Λέει ο Νόμος

Πέμπτη, 18/11 στις 23:00







Συζήτηση με την Αλεξία Κουλούρη και τους εισηγη­τές των κομμάτων για τις τροποποιήσεις του Ποινι­κού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ποιες ποινές αυστηροποιούνται και κατά πόσο αυξά­νεται ο χρόνος έκτισής τους.










Οθέλος

Παρασκευή, 19/11 στις 22:00








Αμερικανική ταινία, σε σκηνοθεσία του Όρσον Γου­έλς με τους: Μάικλ Μακ Λιαμουάρ, Όρσον Γου­έλς, Σούζαν Κλουτιέ, Ρόμπερτ Κοτ, Μάικλ Λόρενς (1952). Καθώς μια νεκρική πομπή μεταφέρει τον Οθέ­λο και τη Δυσδαιμόνα στην τελευταία τους κατοικία, ο καταδικασμένος σε θάνατο Ιάγος θυμάται το χρονι­κό της όλης τραγωδίας. Μεγάλο Βραβείο της Επιτρο­πής στο Φεστιβάλ των Καννών.










Μικροκύμματα: Madam Tutli Putli-Gloria Viktoria-The Kinematograph-If I Was God-My Mother Ironened The King’s Shirts

Παρασκευή, 19/11 στις 00:00








Δέκα ωριαίες συλλογές αριστουργημάτων του διεθνούς animation μικρού μήκους, σε πρώτη προβολή στην Ελ­λάδα. Η ανθολογία περιλαμβάνει 48 animation παρα­γωγής 2000-2020, διάρκειας 1 έως 42 λεπτών, από Ευ­ρωπαίους, Ασιάτες και Αμερικανούς δημιουργούς. Τα έργα έχουν διακριθεί με βραβεία Όσκαρ, υποψηφιότη­τες Όσκαρ, βραβεία Εμίλ, ενώ έχουν βραβευτεί στα μεγαλύτερα διεθνή φεστιβάλ του είδους.










Ημερολόγια Ιστορίας

Σάββατο, 20/11 στις 17:00





Εκπομπή με τον Γιώργο Γαβαλά, που παρουσιάζει γε­γονότα από τη νεότερη ελληνική και παγκόσμια ιστορί­α. Αυτή την εβδομάδα, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται:
η κατάληψη του Πολυτεχνείου, οι εορτασμοί την επό­μενη χρονιά αλλά και το 1981 με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, η παραχώρηση των Επτανήσων από την Αγγλία το 1863 στην Ελλάδα και τα επεισόδια του 1916, γνωστά ως Σανιδικά, αμέσως μετά τις εκλογές.













Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 20/11 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Α­θηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δημο­σιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέ­ματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.










Για την Ευρώπη: Ρομπέρ Σουμάν

Σάββατο, 20/11 στις 21:00








Ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Μπόρις Πενθ, που αφη­γείται την ιστορία του πολιτικού και οραματιστή Ρο­μπέρ Σουμάν. Ως Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, ο Ρομπέρ Σουμάν προώθησε αποφασιστικά την ειρηνι­κή ένωση δύο παραδοσιακών εχθρών, της Γερμανίας και της Γαλλίας και έτσι έθεσε τα θεμέλια για την Ευ­ρώπη, όχι ως προσωρινή συμμαχία, αλλά ως απάντηση στις προκλήσεις του μέλλοντος.









Το Ατελιέ

Σάββατο, 20/11 στις 23:00








Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Λοράν Καντέ με τους: Μαρίνα Φουά, Ματιέ Λούτσι, Φλοριάν Μποζάν (2017). Σε μια κωμόπολη της Νότιας Γαλλίας ο νεαρός Αντουάν αποφασίζει να παρακολουθήσει ένα θερινό σεμινάριο δημιουργικής γραφής. Ατίθασος και αντι­δραστικός, θα συγκρουστεί με την υπόλοιπη ομάδα και την επικεφαλής της, μια διάσημη συγγραφέα, που νιώ­θει ενοχλημένη και ταυτόχρονα γοητευμένη από τη βίαιη συμπεριφορά του.










Τα Παιδιά της Όπερας Κυριακή, 21/11 στις 17:30







Νεανική ταινία σε σκηνοθεσία  Ρέιμοντ Ταν (2018). Μια ομάδα παιδιών του δημοτικού από τη Σιγκαπούρη καλείται να λάβει μέρος σε μια παράσταση όπερας στην Κίνα, ξεπερνώντας τα προσωπικά της όρια και προβλήματα. Ένα αγόρι από αυτή την ομάδα πρέπει να
αντιμετωπίσει τον αυτισμό του, για να αποδείξει τελι­κά σε όλους και στον εαυτό του πως έχει ό,τι χρειάζε­ται για να είναι στη σκηνή.

 

 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

 

Προτεραιότητα του καναλιού είναι η μετάδοση των κοινοβουλευτικών συνεδριάσεων. Επειδή η διάρκειά τους δεν μπορεί να προϋπολογιστεί με ακρίβεια, είναι πιθανόν να συμβαίνουν απροειδοποίητες αλλαγές στο τηλεοπτικό πρόγραμμα. 
 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία