Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Μεγάλη φωτιά στην Τήνο - εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους ...

 Μεγάλη φωτιά στην Τήνο 

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου (λίγο μετά τις 17.00) στο νησί της Τήνου και συγκεκριμένα στην περιοχή Λυχναφτιά με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κοινής Γνώμης», η φωτιά πλέον (18.30) κατευθύνεται προς το χωριό της Αγίας Βαρβάρας. Στην περιοχή έχουν σπεύσει 5 οχήματα της Πυροσβεστικής και δέκα πυροσβέστες, ενώ ο Δήμος Τήνου συνδράμει με υδροφόρο όχημα. Οι δυνάμεις αυτές αποτελούν και το σύνολο των δυνάμεων του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες η Πολιτική Προστασία μεταφέρει στο νησί με πλοίο, 6 οχήματα και 20 πυροσβέστες ενώ ενισχύσεις σπεύδουν από την Άνδρο

και τη Σύρο

Η πυροσβεστική έχει ήδη προχωρήσει σε εισήγηση για προληπτική εκκένωση των οικισμών Λυχναφτιά και Αγίας Βαρβάρας, ενώ εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών. Οι οδηγίες αφορούν στους κατοίκους των περιοχών Αγίας Βαρβάρας, Φέρο και Λυχνάφτια. 

Δυστυχώς οι ισχυροί Βόρειοι άνεμοι εντάσεως 7 με 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή αποτελούν βασικό εμπόδιο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της Πυροσβεστικής, η οποία προσπαθεί να αντιμετωπίσει το φαινόμενο.

Σημειώνεται πως η έκταση της πυρκαγιάς είναι τέτοιου μεγέθους που είναι ορατή από το νησί της Σύρου. 

 

Φωτογραφίες: Cyclades24.gr