Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Η αυλαία έπεσε με «γκέλα» για την Εθνική Ελλάδος 1 - 1 με το Κόσοβο

 LIVE – Ελλάδα – Κόσοβο 1-1 

Στο ίδιο έργο θεατές θα μπορούσε να είναι ο τίτλος των ματς της Εθνικής Ελλάδος με τους θεωρητικά «αδύναμους» του ομίλου, καθώς η «γαλανόλευκη» έφερε άλλη μία ισοπαλία (1-1) με το Κόσοβο, αυτή τη φορά εντός έδρας, και δεν ολοκλήρωσε τη διαδικασία των προκριματικών όπως θα ήθελε. 

Δίχως βαθμολογικό κίνητρο ήταν το ματς της Εθνικής Ελλάδας κόντρα στο Κόσοβο (1-1) και για τις δύο ομάδες, αλλά αμφότερες είχαν διάθεση για να

παίξουν ποδόσφαιρο και να διεκδικήσουν την νίκη γοήτρου. Η Εθνική μας για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αδυναμία της να προκριθεί στη μεγάλη διοργάνωση και να ενισχύσει και το «προφίλ» του προπονητή Τζον Φαν΄τ Σιπ στην διαδικασία ανανέωσης του συμβολαίου του. Από την άλλη το Κόσοβο που επίσης βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, με τον υπηρεσιακό κόουτς Γκλίχα στον πάγκο να εμπνέει τους παίκτες του.

Από αυτήν την αντιπαράθεση κερδισμένοι ήταν οι λίγοι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και είδαν ένα θεαματικά ματς γεμάτο φάσεις εκατέρωθεν και ένα δοκάρι επιπλέον για την Εθνική μας σε σουτ του Μπουχαλάκη από το ύψος της περιοχής στο 10’ . Είδαν και τον Κώστα Τσιμίκα να παίζει επιτέλους στη θέση του στην αριστερή πτέρυγα αντί για… κεντρικός αμυντικός και να είναι ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου, αλλά δεν ήταν αρκετός για να πάρει η Ελλάδα την νίκη και να φύγει με ψηλά το κεφάλι από την διοργάνωση. Θα μπορούσε, αν πετύχαινε ένα δεύτερο γκολ στο πρώτο τέταρτο του δεύτερου μέρους. Θα μπορούσε και να χάσει αν ήταν οι Κοσοβάροι πιο εύστοχοι στις δικές τους καλές στιγμές στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς.

44’: Ο Πέλκας έκανε τη σέντρα από δεξιά με δεξί εσωτερικό φάλτσο και ο Μασούρας με εντυπωσιακή γυριστή κεφαλιά ψαράκι έστειλε τη μπάλα στην δεξιά γωνία, χαρίζοντας την νίκη στην Εθνική μας (1-0)

77’: Ο Ζέγκροβα έκανε τη σέντρα με αριστερό εσωτερικό φάλτσο στην πλάτη της άμυνας και ο Ραχμάνι μόνος από τη μικρή περιοχή με πλασέ με το αριστερό στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στο δεξί παράθυρο του Βλαχοδήμου (1-1)

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος, Γούτας, Τζαβέλλας, Ανδρούτσος, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Μάνταλος, Πέλκας (80’ Βρουσάι), Μασούρας (85’ Λημνιός), Δουβίκας (67’ Τζόλης).

ΚΟΣΟΒΟ (Πρίμοζ Γκλίχα): Μούριτς, Βοϊβόντα, Ραχμάνι, Φαζλίγι, Αλίτι, Σάλα (70’ Χαλίμι), Λοσάι (46’ Ζεγκρόβα), Ιντρίζι (84’ Καστράτι), Β. Μπερίσα, Ρασίτσα (81’ Σελμάνι), Μουρίκι.