Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Φώφη Γεννηματά: Υποβάλλεται σε σειρά εξετάσεων – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας της

 Γεννηματά 

Με θεραπευτική αγωγή θα αντιμετωπίσει την περιπέτεια της υγείας της, η Φώφη Γεννηματά, που εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το βράδυ της Δευτέρας με συμπτώματα ατελούς ειλεού.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κα Γεννηματά υποβάλλεται σε σειρά νέων διαγνωστικών εξετάσεων και ακολουθεί ειδική θεραπεία.

«Μετά από εκτενείς εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι η κατάσταση οφείλεται σε υποτροπή της βασικής της νόσου», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου Ευαγγελισμός την Τρίτη 12 Οκτωβρίου.

Μάλιστα όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην πρωθυπουργός και βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου επισκέφτηκε την Φώφη Γεννηματά στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Κατά την 15λεπτη συνάντηση και συνομιλία που είχε ο κ. Παπανδρέου με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ εξέφρασε την συμπαράστασή του και της ευχήθηκε κουράγιο και καλή ανάρρωση.

Νωρίς το πρωί την κα Γεννηματά επισκέφτηκε στο νοσοκομείο και ο πρωθυπουργός, ο οποίος ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας της. Στον Ευαγγελισμό βρέθηκαν και οι συνυποψήφιοί της, έως σήμερα, Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης για να της ευχηθούν καλή δύναμη.

Η αποχώρηση της Φώφης Γεννηματά από τις εκλογές στο ΚΙΝΑΛ δημιουργεί νέα δεδομένα και αυτή τη στιγμή η εκλογική διαδικασία είναι στον αέρα. «Τα πολιτικά εκ των πραγμάτων για τούτες τις ώρες και σήμερα και αύριο, έχουν εκ των πραγμάτων παγώσει. Τις επόμενες ημέρες με νηφαλιότητα τα αρμόδια όργανα θα συνεδριάσουν για να δουν τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις διαδικασίες», δήλωσε ο Βασίλης Κεγκέρογλου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι».

Μιλώντας πάντως στην ίδια εκπομπή, ο Κώστας Σκανδαλίδης εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία και πως δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί για τις ημερομηνίες και για την πορεία του ΚΙΝΑΛ προς τις εκλογές. «Τέτοια γεγονότα καμιά φορά μπορούν να αφυπνίσουν, να κινητοποιήσουν, να συσπειρώσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κύκλοι του Κινήματος Αλλαγής ανέφεραν στον ΣΚΑΪ πως υπάρχουν τουλάχιστον τρία σενάρια για τα επόμενα βήματα του κόμματος έως την εκλογή νέας ηγεσίας:

Μετά από παύση λίγων ημερών θα μπορούσαν να ξεκινήσουν ξανά οι προεκλογικές εκστρατείες των υποψηφίων και η πορεία προς τις εκλογές.

Οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ θα μπορούσαν να αναβληθούν επ’ αόριστον έως ότου ξεκαθαρίσει η κατάσταση.

Στο «τραπέζι» τέθηκε ακόμα και το σενάριο να οριστεί μεταβατικός πρόεδρος από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ ο οποίος και θα οδηγήσει ομαλά το κόμμα στην αλλαγή ηγεσίας.

Ειδικά αυτό το τρίτο σενάριο θεωρείται απίθανο, καθώς στη δήλωσή της η Φώφη Γεννηματά αναφέρει ρητά ότι ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητά της παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης.