Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE 28/9-3/10 2021

  

Ludlow-Οι Έλληνες στους Πολέμους του Άνθρακα

Τετάρτη, 29/9 στις 00:00 

Ντοκιμαντέρ του Λεωνίδα Βαρβαρού. Tο χρονικό της σύγκρουσης στις αρχές του 20ου αιώνα μεταξύ της Ένωσης Ανθρακωρύχων Αμερικής, πολλά μέλη της οποίας ήταν Έλληνες μετανάστες και των εταιρειών άνθρακα. Βραβείο «Ανθρώπινες Αξίες» της Βουλής των Ελλήνων στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.

 

 

Βουλής Βήμα

Πέμπτη, 30/9 στις 23:00

Συζήτηση της Αλεξίας Κουλούρη με τους καλεσμένους τους για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Στο επίκεντρο Ελληνοτουρκικά, Ευρωπαϊκή Ένωση, Γερμανικές εκλογές, Δυτικά Βαλκάνια.

 

Ο Ρόκο και τα Αδέρφια του

Παρασκευή, 1/10 στις 22:00

 

Ιταλο-γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκό­ντι με τους: Αλέν Ντελόν, Κλαούντια Καρντινά­λε, Κατίνα Παξινού, Ανι Ζιραρντό, Σπύρο Φω­κά, Πάολο Στόπα (1960). Η Ροζάρια Παρόντι εγκατα­λείπει την Καλαβρία κι έρχεται να μείνει με τους γιους της στο Μιλάνο. Ανάμεσά τους ο Ρόκο που, αν και αγνός στην ψυχή, αναγκάζεται να γίνει πυγμάχος και ο Βιντσέντο, άτομο με βίαιο και ανεξέλεγκτο χαρακτή­ρα, που θα οδηγηθεί στην καταστροφή ύστερα από μια περιπετειώδη σχέση με μια πόρνη. 

 


Ημερολόγια Ιστορίας

Σάββατο, 2/10 στις 17:00





Εκπομπή με το Γιώργο Γαβαλά, που παρουσιάζει γε­γονότα από τη νεότερη Ελληνική και παγκόσμια ιστο­ρία. Αυτή την εβδομάδα παρουσιάζονται, μεταξύ άλλων: η δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια την Κυ­ριακή 27 Σεπτεμβρίου του 1831 στο Ναύπλιο, η πολύ­κροτη δίκη για την δολοφονία του Βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη το 1966, η δολοφονία του Παύ­λου Μπακογιάννη από τη 17 Νοέμβρη την Τρίτη 26 Νοεμβρίου του 1989.






Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 2/10 στις 19:00







Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Α­θηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης συνομιλεί με τη δη­μοσιογράφο και κλασική φιλόλογο Βίκυ Φλέσσα για θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.



Η Εαρινή Σύναξις των Αγροφυλάκων

Σάββατο, 2/10 στις 23:00








Ελληνική ταινία, σε σκηνοθεσία του Δήμου Αβδελιώ­δη με τους: Αγγελική Μαλάντη, Τάκη Αγορή, Γιάννη Τσουμπαριώτη, Στέλιο Μακριά (1999). Στη Χίο του 1960, μετά το θάνατο του αγροφύλακα στο Θολοπο­τάμι, κανένας από τους αντικαταστάτες του, ένας για κάθε εποχή του έτους, δεν μπορεί να στεριώσει και να επιβάλει την τάξη στην κοινότητα.

 

Αδελφές: Το Καλοκαίρι που

Ανακαλύψαμε τις Υπερδυνάμεις μας

Κυριακή, 3/10 στις 17:30

  

Νορβηγική νεανική ταινία, σε σκηνοθεσία των Σίλιε Σαλομόνσεν και Άριλντ Έστιν Όμουντσεν (2020). Η εννιάχρονη Βέγκα και η πεντάχρονη αδελφή της, η Μπίλι, φεύγουν για εκδρομή και διανυκτέρευση στο δάσος. Όλα μοιάζουν υπέροχα, μέχρι τη στιγμή που ο μπαμπάς τους χτυπά τον αστράγαλό του και τα δύο κορίτσια είναι υποχρεωμένα να αναζητήσουν βοή­θεια. Ο αρχικός πανικός τους, όμως, σύντομα υποχω­ρεί, καθώς η Βέγκα και η Μπίλι υπερνικούν κάθε φό­βο και ανακαλύπτουν τις υπερδυνάμεις που διαθέτουν χάρη στον πανίσχυρο δεσμό της αδελφικής αγάπης. 

 

Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία