Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021

Μητρόπολη Μεσσηνίας: Διανομή υλικών αγαθών και οικοσκευής στους πυρόπληκτους

 Μητρόπολη Μεσσηνίας: Διανομή υλικών αγαθών και οικοσκευής στους πυρόπληκτους 

Ολοκληρώθηκε σήμερα η β’ φάση διανομής υλικής βοήθειας στους πυρόπληκτους κατοίκους των χωριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Διαβολιτσίου, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Μετά από την άμεση ανταπόκριση των φιλάνθρωπων αισθημάτων των χριστιανών της περιοχής αλλά και την συμπαράσταση και αποστολή βοήθειας, τόσο από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας – Αμμοχώστου της

Εκκλησίας της Κύπρου, όσο και της γείτονος Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, και αφού συγκεντρώθηκαν τα απαραίτητα είδη, προς ανακούφιση των πληγέντων, διανεμήθηκαν κατά τις δυο αυτές ημέρες τρόφιμα, είδη ρουχισμού, είδη προσωπικής υγιεινής, ρουχισμός, κλινοσκεπάσματα, σετ πετσέτες, σεντόνια και καινούργια κρεβάτια.

Κατά την διανομή του παρευρέθηκαν, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, και ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, οι οποίοι συνομίλησαν με τους πληγέντες.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, τόσο προς τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, όσο και προς τον Μητροπολίτη Κωνσταντίας–Αμμοχώστου κ. Βασίλειο, αλλά και προς τον κλήρο και το λαό των μητροπόλεων για την αρωγή τους. Ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος ανέφερε πως θα ήταν αδύνατον να μην συμπαρασταθεί στις ανάγκες της γειτονικής του Μητρόπολης, που τυγχάνει και γενέτειρά του, αλλά και ο τόπος που ως Ιεροκήρυκας και Κατηχητής διακόνησε από τα νεανικά του χρόνια, ενώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, “η προσφορά αυτή αποτελεί σταγόνα αγάπης στον ωκεανό της ανάγκης”.