Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021

Ξεκίνησε η 49η διοργάνωση του Διεθνούς Ράλλυ ΦΙΛΠΑ - στα βουνά της Πελοποννήσου

   

 


https://www.facebook.com

 

 

Ξεκίνησε σήμερα (23/9) το 49ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, το οποίο διεξάγεται μεταξύ 23 – 26 Σεπτεμβρίου 2021, στα βουνά της Πελοποννήσου.

Το Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ, διεξάγεται τα τελευταία 48 χρόνια, από την ίδρυση της λέσχης και κάθε φορά μας ταξιδεύει στα καλύτερα μέρη της χώρας. Φέτος και με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση,  επισκέπτεται την μαγευτική Πελοπόννησο. Ο «Μοριάς», το επίκεντρο της επανάστασης, ξεκινώντας από το Λουτράκι μας υπόσχεται υπέροχες διαδρομές μέσα από τα βουνά, τα δάση και τα γραφικά χωριά του καταλήγοντας στην  Αρχαία Ολυμπία. 

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1, Πέμπτη 23/9 – Εκκίνηση: Λουτράκι – Λίμνη Στυμφαλία – Λίμνη Δόξα – Λίμνη Λάδωνα – Αρχ. Ολυμπία.

 

 Η εκκίνηση του 49ου Διεθνούς Ράλλυ ΦΙΛΠΑ έγινε από το Αλεξανδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου και οδηγώντας μέσα από διαδρομές απαράμιλλης ομορφιάς της Ανατολικής Πελοποννήσου, περνώντας από τις 3 πιο σημαντικές λίμνες της Πελοποννήσου. την Στυμφαλία, την Δόξα στο Φενεό της Κορινθίας και την τεχνητή λίμνη του Λάδωνα στην Αρκαδία, με τερματισμό στο ξενοδοχείο του Amalia Hotel στην πόλη της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να απολαύσουν τις ανέσεις του .

Η ιδανική τοποθεσία του ξενοδοχείου, μόλις 2χλμ από την πόλη, προσφέρει τη δυνατότητα για βραδινές βόλτες και γεύματα με τοπικά εδέσματα σε εστιατόρια της περιοχής. Την Κυριακή, είναι ελεύθερη μέρα για επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο.

Ημέρα 2, Παρασκευή 24/9 – Εκκίνηση: Αρχαία Ολυμπία - Κρέστενα – Ανδρίτσαινα – Καρύταινα, Δημητσάνα – Λαγκάδια – Αρχ. Ολυμπία. 

 

Από την Αρχαία Ολυμπία θα ξεκινήσει η δεύτερη μέρα. Η διαδρομή είναι χαραγμένη μέσα από πυκνά δάση και γραφικά χωριά, Ανδρίτσαινα, Καρύταινα, Δημητσάνα και Λαγκάδια.

Ημέρα 3, Σάββατο 25/9 – Εκκίνηση: Αρχαία Ολυμπία – Άσπρα Σπίτια – Ναός Επικούριου Απόλλωνα- Ζαχάρω – Αρχ. Ολυμπία.

 

Η τρίτη και τελευταία μέρα, ξεκινάει ξανά από την Αρχαία Ολυμπία και η διαδρομή μας καταλήγει στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα (υπολογίζεται γύρω στο 450 - 400 π.Χ.) ο οποίος βρίσκεται σε υψόμετρο 1,130μ.

 Στο 49ο Διεθνές Ράλλυ ΦΙΛΠΑ συμμετέχουν ιστορικά αυτοκίνητα κατασκευασμένα μεταξύ 1919 -1991 με κάρτα FIVA ή FIA καθώς και πιστοποιημένα Youngtimers κατασκευασμένα μεταξύ 1992 - 2001. Τα χιλιόμετρα του ράλλυ είναι περίπου 520 με 30 Ειδικές Διαδρομές Ακριβείας και πολλαπλές χρονομετρήσεις.

Το κόστος συμμετοχής για πλήρωμα 2 ατόμων είναι €580 για μέλη της λέσχης και €630 για μη μέλη και συμπεριλαμβάνει: 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στη Ολυμπία, το μεσημεριανό γεύμα του Σαββάτου, το Gala γεύμα απονομής, την ασφάλεια του αγώνα, οδική βοήθεια, τα έπαθλα και αναμνηστικά.

Πληροφορίες: 4troxoi.gr