Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

«Απόδραση» από την Τρίπολη με τέρμα από την άσπρη βούλα ο ΠΑΟΚ (0-1) και ήρωα τον Πασχαλάκη

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-1: Αγχωτική νίκη από την … άσπρη βούλα και ήρωα τον Πασχαλάκη  

Για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι στην Τρίπολη ήταν ένας πρόωρος τελικός. Μετά το σοκ της πρεμιέρας από τον ΠΑΣ στην Τούμπα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν είχε περιθώρια και για δεύτερη σερί απώλεια.

Παρά το ότι όχι μόνο δεν έπεισε και πάλι με την απόδοσή του ο Δικέφαλος αλλά δέχτηκε και πολλές ευκαιρίες, κατάφερε να

πάρει αυτό για το οποίο πήγε στην πρωτεύουσα της Αρκαδίας. Το τρίποντο.

Ένα αχρείαστο πέναλτι του Κανελλόπουλου στον Μπίσεσβαρ έδωσε την ευκαιρία στον Βιεϊρίνια να στήσει την μπάλα στην άσπρη βούλα και να δώσει τη νίκη με 1-0 στην ομάδα του.

Λιγοστές οι ευκαιρίες των φιλοξενούμενων στο ματς, αντίθετα με τον Αστέρα που άγγιξε πολλές φορές το γκολ αλλά είδε τον Πασχαλάκη και το δοκάρι να του λέει «όχι».

Στο ξεκίνημα του αγώνα ο ΠΑΟΚ πίεσε ψηλά τους Αρκάδες και έφτασε αρκετές φορές στην εστία του Παπαδόπουλου. Η υπεροχή του καρποφόρησε στο 27’ με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Βιεϊρίνια. Όμως για να δείξει ο διαιτητής Μανούχος την … άσπρη βούλα χρειάστηκε την βοήθεια του VAR, όταν ο Μπίσεσβαρ βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή από μαρκάρισμα του Κανελλόπουλου. Στη συνέχεια οι Αρκάδες ανέβασαν στροφές, στο 44’ έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Άλβαρεζς (το φάουλ που εκτέλεσε απέκρουσε με υπερένταση ο Πασχαλάκης) αλλά στο πρώτο μέρος πήγαν με το 0-1 στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη ο Αστέρας μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο, αλλά οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ δεν επέστρεψαν να δημιουργηθούν κίνδυνοι στην εστία του Πασχαλάκη. Στο 87’ σε κεφαλιά του Μπαράλες η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και στην συνέχεια απέκρουσε την μπάλα ο πορτιέρο του «Δικεφάλου». 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μίλαν Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Καρμόνα (66’ Γκαρσία), Άλβαρεζ (81’ Τασουλής), Ατιένζα, Καστάνιο, Βαλιέντε, Κανελλόπουλος (66’ Σανταφέ), Καπίγια (82’ Μπενίτο), Κρέσπι, Μπαράλες, Σίτο (66’ Γκόμεζ).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (53’ λ.τ. Ροντρίγκο), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (72’ Εσίτι), Κούρτιτς, Μπίσεσβαρ, Μουργκ (79’ Α. Ζίβκοβιτς), Μιτρίτσα (78’ Αουγκούστο), Σφιντέρσκι (78’ Άκπομ).