Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Η Βουλή-Τηλεόραση το τιμώμενο Μέσο Ενημέρωσης στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου

  

«Πέρα από τα Σύνορα»

6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου 

 



Η Βουλή-Τηλεόραση θα είναι το τιμώμενο Μέσο Ενημέρωσης στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα», που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 29 Αυγούστου στο ακριτικό νησί. Με την ανωτέρω διάκριση έχουν τιμηθεί στο παρελθόν σημαντικά διεθνή και ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα όπως το BBC, RAI, ΕΡΤ, Ecrans des Mondes, Alter Ego Media κ.ά

Παράλληλα, στο πλαίσιο της γενικότερης υποστήριξης της Βουλής των Ελλήνων στο ακριτι­κό νησί, ξεκινά φέτος συνεργασία μεταξύ της Μπενακείου Βιβλιοθήκης και της Δημοτικής Βι­βλιοθήκης Καστελλορίζου.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα Σύνορα» λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου στην άκρη του Αιγαίου, στο ειδυλλιακό Καστελλόριζο, ένα νησί απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και τεράστιας ιστορικής κληρονομιάς. Στόχος αυτού του ξεχωριστού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ είναι να τιμήσει αξιόλογα δείγματα της κινηματογραφικής τέχνης και αφήγησης, τα οποία πραγματεύονται γεγονότα, ζητήματα και πρό­σωπα, που έχουν επηρεάσει τις χώρες, τους λαούς και τους πολιτισμούς του κόσμου και να προ­σφέρει στο ελληνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές κοινό μια επιλογή από ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ) με θεματικούς άξονες την ιστορία και την κοινωνία. 

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ελληνικό Ίδρυμα Ιστορικών Μελετών (ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ.), σε συνεργασία με την Ecrans des Mondes  (Παρίσι). Το 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ «Πέρα από τα Σύνορα» τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σα­κελλαροπούλου και έχει την υποστήριξη της Βουλής των Ελλήνων, της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, του Δήμου Μεγίστης, των Πρεσβειών της Αυστραλίας και των ΗΠΑ, καθώς και της Γενικής Γραμματείας Νησιωτικής Πολιτικής, του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΚΟΜΕ και της ΕΡΤ.

Μπορείτε να δείτε το διαφημιστικό σποτ του Φεστιβάλ στον παρακάτω σύνδεσμο: https:// www.youtube.com/watch?v=hhNX8yzMs18&ab_channel=BeyondBordersDocFestival. Επισυ­νάπτεται αναλυτικό αρχείο με τα ντοκιμαντέρ που έχουν προκριθεί για το Διαγωνιστικό Πρό­γραμμα του Φεστιβάλ.

 

 

Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Τηλ: 210- 3735035

Tv-epikoinonia@parliament.gr