Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Σλόβαν - Ολυμπιακός 2-2: Έβγαλε την υποχρέωση με πρώτο γκολ Ονιεκούρου. Το ταξίδι τώρα αρχίζει…!

 Σλόβαν Μπρατισλάβας – Ολυμπιακός 2-2 – Το ταξίδι τώρα αρχίζει… 

Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του. Έβγαλε την υποχρέωση στην Μπρατισλάβα μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα και επιστρέφει με την πρόκριση στις αποσκευές.

Δεν εντυπωσίασε, αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι έπαιζε σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, οι Σλοβάκοι από κάποιο σημείο και μετά άρχισαν να σημαδεύουν τα... πόδια των Πειραιωτών από τον εκνευρισμό τους, ενώ υποσυνείδητα ειδικά στο πρώτο ημίχρονο μετά το 0-1, οι παίκτες χαλάρωσαν έως έναν βαθμό. Το θέμα

είναι ότι η δουλειά έγινε. Πήρε το 2-2 στην Μπρατισλάβα, γνωρίζοντας ωστόσο ότι οι αντίπαλοί του στους ομίλους θα είναι πολλά σκαλιά πάνω από την Σλόβαν. Οπότε, χαλαρότητα σε αυτά τα ματς δεν επιτρέπεται!

 Οι Πειραιώτες με συνολικό σκορ 5-2 (σ.σ είχαν κερδίσει με 3-0 στο Καραϊσκάκη), ξεπέρασαν το εμπόδιο των Σλοβάκων και συνεχίζουν την πορεία τους στο Europa League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε το καθήκον της, με τον Πορτογάλο τεχνικό να βλέπει τον Ελ Αραμπί να ανοίγει το σκορ στο 33’ και τον Ονιεκούρου στο 54’ να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Απαντες πλέον στο μεγάλο λιμάνι στρέφουν το βλέμμα τους στην κλήρωση για τους ομίλους, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής (27/8) στις 13:00.

Ο Χένρι Ονιεκούρου έπαιξε για πρώτη φορά βασικός. Αναμενόμενη απόφαση! Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να πάει με την ενδεκάδα του πρώτου ματς, με μοναδική αλλαγή τον Νιγηριανό αντί του τραυματία Γιώργου Μασούρα που έμεινε την Αθήνα. Οι υπόλοιποι γνωστοί λοιπόν. Ο Βατσλίκ στα γκολπόστ, οι Λαλά (δεξιά), Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ (αριστερά) στην άμυνα, οι Εμβιλά και Καμαρά στα χαφ, ο Αγκιμπού σε ελεύθερο ρόλο, οι Βαλμπουενά και Ονιεκούρου στα «φτερά» με τον Ελ Αραμπί στην κορυφή.

Όλα για όλα τα έπαιξε η Σλόβαν, καθώς δεν είχε και τίποτα να χάσει. Ήθελε να φύγει με ψηλά το κεφάλι από το Europa League. Ενώ ο Ολυμπιακός είχε την κυκλοφορία και τον έλεγχο του ματς, οι Σλοβάκοι προσπαθούσαν με βαθιές μπαλιές και με τον Βάις από τα δεξιά να προκαλέσουν προβλήματα στην περιοχή του Βατσλίκ. Στο 15’ ο Εντί βγήκε στην πλάτη του Σισέ και πλάσαρε τον Τσέχο γκολκίπερ, με την μπάλα ωστόσο να βρίσκει το δεξί δοκάρι και να φεύγει άουτ. Ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει τα πάνω του αμέσως μετά την αποβολή του Ντε Μάρκο στο σκληρό μαρκάρισμα στον Καμαρά στο 27’. Για σχεδόν δέκα λεπτά ήταν κυρίαρχος, ανοίγοντας μάλιστα το σκορ στο 33’, όταν ο Βαλμπουενά σέντραρε από τα αριστερά και ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δύο λεπτά νωρίτερα είχε προηγηθεί ένα σουτ μέσα από την περιοχή από τον Βαλμπουενά που έφυγε πάνω από την εστία. Οι Σλοβάκοι που ήταν γενικότερα εκνευρισμένοι μετά την αποβολή, κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς στο τελευταίο οκτάλεπτο (συν τις καθυστερήσεις), καθώς ο Ολυμπιακός έδειξε να χαλαρώνει κάπως ως προς το κομμάτι της πίεσης. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να το εκμεταλλευτούν οι γηπεδούχοι, ισοφαρίζοντας με τον Εντί στο 42’, ενώ στο 45+3’ ο Ρέαμπτσιουκ αντέδρασε εξαιρετικά σε επικίνδυνο γύρισμα του Γκριν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός βγήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να βρει ένα γρήγορο γκολ. Και το κατάφερε χάρη στον παμπόνηρο Μπουχαλάκη που εκτέλεσε πολύ γρήγορα ένα φάουλ και ο Ονιεκούρου με πλασέ - όνειρο, αφού ζύγισε το πόδι του όχι από τόσο καλή θέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσόβαν στο 54’. Οι πειραιώτες θα μπορούσαν και στο 59’ με τον Ελ Αραμπί να φτάσουν σε ένα τρίτο τέρμα, αλλά τελικά η Σλόβαν ξαναβρήκε τα πατήματά της στον αγωνιστικό χώρο. Κατάφερε στο 62’ με μία κακή αντίδραση της άμυνας του Ολυμπιακού σε «στημένη μπάλα» να ισοφαρίσει σε 2-2 με τον Γκριν. Ο Μαρτίνς προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο τελευταίο μισάωρο, έριξε στη μάχη και τον Ρόνι Λόπες που συστήθηκε στο ερυθρόλευκο κοινό και φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά στο γκολ στο 80’, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυντικοί. Σε γενικές γραμμές φαινόταν ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός έπαιζε δίχως να πατήσει ιδιαίτερο γκάζι, αλλά η Σλόβαν στα... κόκκινα. Και η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής στον αγωνιστικό χώρο.

ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ (Βλαντιμίρ Βάις): Τσόβαν, Πάουσεκ (85′ Κρίζαν), Κάσια, Μπόζικοφ, Ντ Μάρκο, Κανκάβα, Τσάβριτς (67′ Ντε Καμπς), Βάις (79′ Στρέλετς), Ζμρχαλ, Γκριν (85′ Χρντσαρ), Χέντι (79′ Ντράζιτς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Μαντί Καμαρά (36′ Μπουχαλάκης), Εμβιλά (72′ Κούντε), Βαλμπουενά (60′ Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (72′ Χασάν), Αραμπί (72′ Βρουσάι).

Τα αποτελέσματα στα play off του Europa League

Αλασκέρτ-Ρέιντζερς 0-0

  

Ελσίνκι-Φενέρμπαχτσε 2-5

Ζόρια-Ραπίντ Βιέννης 2-3

Γαλατάσαραϊ-Ράντερς 2-1

Αλκμααρ-Σέλτικ 2-1

Κλουζ-Ερυθρός Αστέρας 1-2

Σλόβαν Μπρατισλάβας-Ολυμπιακός 2-2

Λέγκια Βαρσοβίας-Σλάβια Πράγας 2-1

Στουρμ Γκρατς-Μούρα 2-0