Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΜΠΑΘΑΡΙΣΤΡΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

Δελτίο Τύπου

ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΜΠΑΘΑΡΙΣΤΡΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

 

Ο δημοτικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της παράταξής μας,ως εκ της θέσεως του, Παναγιώτης Σπύρου, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, ψήφισε  υπέρ της αγοράς από τον Δήμο Κορινθίων, οικοπέδου 26 στρεμμάτων στην περιοχή της Μπαθαρίστρας. Η ψήφος αυτή δόθηκε υπό προϋποθέσεις, για συγκεκριμένο σκοπό και μετά την δέσμευση του Δημάρχου κ. Νανόπουλου, πως το συγκεκριμένο οικόπεδο θα αξιοποιηθεί, για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, που θα αποδοθούν στους δημότες του δήμου μας.

Ο κ. Σπύρου με την θετική του ψήφο, δεν έκανε τίποτα άλλο παρά να ακολουθήσει το πρόγραμμα και τις αρχές της παράταξής μας, για την ανάπτυξη του αθλητισμού στον δήμο μας. Το επόμενο διάστημα  η παράταξή μας, έστω με τις μικρές δυνάμεις που διαθέτει, θα προχωρήσει σε ολοκληρωμένη πρόταση για την αξιοποίηση του εν λόγω οικοπέδου, το οποίο βρίσκεται σε μία υποβαθμισμένη περιοχή του Δήμου μας, με σκοπό την αναβάθμισή της, την αύξηση της επισκεψιμότητας της και την προώθηση του αθλητισμού, στα νέα παιδιά της περιοχής αλλά και όλου του δήμου μας. Πέρα από τον σκοπό της αγοράς, η συναίνεση μας σε αυτήν, οφείλεται και στο μέγεθος του ακινήτου, αλλά και στην τοποθεσίατου, που το καθιστούν ιδανικό για μια τέτοια χρήση.  Σημειώνουμε ότι στο Δ.Σ. παρουσιάστηκαν τα απαραίτητα στοιχεία για τη λήψη της απόφασης (εκτίμηση Δ.Ο.Υ., εκτίμηση πιστοποιημένου εκτιμητή, βεβαίωση Πολεοδομίας για τις χρήσεις γης).

Τις τελευταίες μέρες σειρά δημοσιευμάτων στον τοπικό τύπο, που εξυπηρετούν σκοπούς άγνωστους σε εμάς και αλλότριους ως προς την παράταξη μας, παρουσιάζουν την ψήφο του κ. Σπύρου ως προσωπική απόφαση, με υπόνοιες για ιδιοτέλεια και ως μια απόφαση ενάντια στην γνώμη της παράταξης μας. Δηλώνουμε απερίφραστα πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει! Σε συνάντηση και διαβούλευση των ενεργών μελών της παράταξής μας, που πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του κ. Σπύρου στο εργατικό κέντρο στις 26/7/2021, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, η στήριξη στην απόφαση του δημοτικού μας συμβούλου, αφού ως δημοκρατική παράταξη, ακούσαμε και λάβαμε υπόψη μας τις επιφυλάξεις της μειοψηφίας, συνολικά τασσόμενοι όμως υπέρ της ανανέωσης της εμπιστοσύνης στο πρόσωπό του ως δημοτικού μας συμβούλου.

Οι προσωπικές τοποθετήσεις σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ορισμένων μελών της παράταξής μας είναι σεβαστές, αλλά μειοψηφικές και δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των μελών μας. Η δημοσιότητα που δόθηκε σε αυτές, εξυπηρετεί συμφέροντα που επιθυμούν την αποδυνάμωση μας και προσωπικές στρατηγικές. Η Κίνηση Εμπρός μοναδικό οδηγό στις αποφάσεις και τις πράξεις της, έχει το συμφέρον των Κορίνθιων πολιτών και την ανάπτυξη του δήμου μας, μέσα στα προοδευτικά, οικολογικά και κοινωνικά πλαίσια που μας εκφράζουν.

28/7/2021

Για την Κίνηση Εμπρός

Το γραφείο τύπου

ΠΟΛΥ ΔΑΓΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΣΟΓΚΑ