Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή Γιώργου Δαλακούρα

 https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2021/07/Dalakouras_Giorgos_efoplistis_vouleftis_AEK_APEMPE_08_07_2021.jpg

Τη θλίψη του για την απώλεια του πρώην βουλευτή, ευρωβουλευτή και διακεκριμένου επιχειρηματία στον κλάδο της ναυτιλίας και του τουρισμού, Γιώργου Δαλακούρα,  εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας

Ο κ. Τασούλας δήλωσε:

«Αποχαιρετούμε με θλίψη έναν άνθρωπο που αφήνει την παρακαταθήκη του στην ελληνική ναυτιλία και στην πολιτική, αλλά και έναν Έλληνα ευπατρίδη, με σημαντική κοινωνική προσφορά σε όλη την πορεία της ζωής του.

Ο Γιώργος Δαλακούρας, το 1974 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής και στη συνέχεια επανεξελέγη το 1977 με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Υπήρξε ένας από τους πρώτους Έλληνες βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου υπηρέτησε από τον Ιανουάριο του 1981 έως τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου. Το 2004 ανέλαβε πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους, θέση την οποία υπηρέτησε με ιδιαίτερη αποτελεσματικότητα για έξι χρόνια. Εκτός από την πολιτική και τη ναυτιλία, ο Γιώργος Δαλακούρας δραστηριοποιήθηκε και στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις. Θεωρείται μάλιστα από τους πρωτεργάτες στην οικοδόμηση των ελληνο-ισραηλινών και ελληνο-τουρκικών οικονομικών σχέσεων.