Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

Σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Θήβα -Αισθητός και στην Αθήνα - Καθησυχαστικός ο Ευθύμιος Λέκκας

Σεισμός τώρα 

Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:00 σε απόσταση 2 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Θήβας, ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, χαρακτηρίζοντάς τη «ασθενή».

Δεν αναφέρθηκαν ως εδώ υλικές ζημιές από τον σεισμό.

Καθησυχαστικός φάνηκε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας ερωτηθείς σχετικά τον σεισμό 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:00 με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Θήβας, με βάση τα δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Συνολικά, στην περιοχή έχουν σημειωθεί από το Σάββατο το πρωί 30 μικροσεισμοί, οι δύο των οποίων ήταν μετασεισμοί.

Ο κ. Λέκκας δήλωσε σήμερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Παρακολουθούμε το φαινόμενο. Προέρχεται από τα ρήγματα της περιοχής. Κάτι παρόμοιο είχαμε και πριν από έξι μήνες, αλλά δεν ανησυχούμε».

«Κουνηθήκαμε ιδιαίτερα γιατί η δόνηση ήταν επιφανειακή» σημείωσε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» ο Διευθυντής Ερευνών Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας, σχετικά με τον σεισμό 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 03:00 με επίκεντρο 2 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Θήβας, με βάση τα δεδομένα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι εύκολο να απαντηθεί εάν έρχεται μεγαλύτερη δόνηση στην περιοχή. «Είναι σε εξέλιξη σεισμική ακολουθία από τον περασμένο Δεκέμβριο στην περιοχή. Χαρακτηριστικό των δονήσεων ότι είναι πολύ μικρού μεγέθους. Οι κάτοικοι της Θήβας όμως τους αντιλαμβάνονται» υπογράμμισε.

«Προσπαθούμε να καταλάβουν αν είναι ακολουθία από τις συνηθισμένες που συμβαίνουν στην Ελλάδα και διαρκούν αρκετούς μήνες. Ελπίζουμε να μην είναι προσεισμική ακολουθία» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο, η περιοχή έχει ιστορικό μεγάλο σεισμών και ένα μεγάλο ρήγμα.