Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Euro 2020: Ουαλία vs Δανία – Ξεκινάει η μεγάλη μάχη των νοκ-άουτ / Ιταλία vs Αυστρία – Με φόρα οι Ιταλοί απέναντι στους πρωτάρηδες Αυστριακούς

 Euro 2020: Ιταλία vs Αυστρία - Με φόρα οι Ιταλοί απέναντι στους πρωτάρηδες Αυστριακούς 

Η Ιταλία έχοντας αφήσει αρκετά καλές εντυπώσεις στα ματς του ομίλου κοντράρεται με την Αυστρία η οποία πήρε για πρώτη φορά την πρόκριση στα νοκ-άουτ ματς.Οι Ιταλοί κατάφεραν να τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου τους έχοντας νίκες και στα τρία τους παιχνίδια, με Τουρκία, Ελβετία και Ουαλία, και στο τελευταίο από αυτά με τον Μαντσίνι να δίνει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν στις δύο πρώτες αγωνιστικές.

Από την άλλη πλευρά η Αυστρία κατάφερε να τσεκάρει την πρόκριση με δύο νίκες στην πρώτη φάση και κυρίως με το 1-0 απέναντι στην Ουκρανία με το τέρμα του Μπαουμγκάρτνερ. Με την επιτυχία αυτή, ουσιαστικά επετεύχθη και ο στόχος που είχαν θέσει οι αυστριακοί πριν τη διοργάνωση.

Οι Ιταλοί δεν μπορούν να υπολογίζουν στους Κιελίνι και Φλορέντσι που είναι τραυματίες. Την ίδια στιγμή για τους Αυστριακούς τραυματίας είναι ο Λαζάρο , ενώ οι Χιντερέγκερ και Γκρίλιτς ξεπέρασαν τα μικροπροβλήματα τραυματισμών και το ιατρικό επιτελείο έδωσε το πράσινο φως για να αγωνιστούν.

Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Βέλγιο – Πορτογαλία.

 

 Euro 2020: Ουαλία vs Δανία – Ξεκινάει η μεγάλη μάχη των νοκ-άουτ

Οι Ουαλοί κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στον πρώτο όμιλο με την ήττα 1-0 από την Ιταλία στη Ρώμη στην τελευταία αγωνιστική να μην αποβαίνει μοιραία καθώς στην ισοβαθμία που είχε με την Ελβετία υπερτερούσε έχοντας καλύτερη διαφορά τερμάτων.Την ίδια στιγμή οι Δανοί τσέκαραν το εισιτήριο με μια εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη 4-1 απέναντι στους Ρώσους σε συνδυασμό με τη νίκη του Βελγίου. Την επικράτηση οι Δανοί την αφιέρωσαν στον Έρικσεν, ενώ ο τρόπος με τον οποίο αυτή ήρθε κατάφερε να ανεβάσει τη ψυχολογία στην ομάδα που είχε κλονιστεί μετά το περιστατικό του ματς με την Φινλανδία

Τόσο οι Ουαλοί όσο και οι Δανοί με την πρόκριση πέτυχαν τον πρώτο στόχο τους αλλά καμία από τις δύο ομάδες δεν φέρεται να θέλει να μείνει σε αυτή.

Ένα από τα σημεία που το ματς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι δύο τερματοφύλακες που θα αγωνιστούν είναι της Λέστερ. Ο Σμάιχελ ως βασικός και ο Γουόρντ ως αναπληρωματικός.

Για τους Ουαλούς δεν θα αγωνιστεί ο Αμπάντου ο οποίος είναι τιμωρημένος, με τον προπονητή της να φέρεται να είναι αποφασισμένος να παρατάξει την 11άδα των δύο πρώτων αγωνιστικών. Από την άλλη πλευρά οι Δανοί δεν έχουν κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα. Το μόνο που απασχολεί τον Χιουλμαντ είναι ο σχηματισμός της ομάδας. 4-3-3 που χρησιμοποίησε με την Φινλανδία ή το 3-4-3 που έπαιξε με Βέλγιο και Ρωσία που είχε σαφώς καλύτερες εμφανίσεις.

Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον νικητή του ζευγαριού Ολλανδία – Τσεχία.

Οι πιθανές 11άδες:

 Ουαλία (4-2-3-1): Γουόρντ – Κόνορ Ρόμπερτς, Μέφαμ, Ρόντον, Μπεν Ντέιβις – Αλεν, Μόρελ – Μπέιλ, Ράμσεϊ, Τζέιμς – Μουρ

Δανία (4-3-3): Σμάιχελ – Βας, Κρίστενσεν, Κίερ, Μέλε – Ντιλέινι, Γιένσεν, Χόιμπιεργκ – Μπρέιθγουεϊτ, Πόουλσεν, Ντάμσγκορντ