Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Πορτογαλία - Γερμανία 2-4: Τα «Πάντσερ» δεν θα τα ξεγράφεις!

 Πορτογαλία - Γερμανία 2-4: Τα «Πάντσερ» δεν θα τα ξεγράφεις! (highlights) 

Τη Γερμανία δεν μπορείς να την ξεγράψεις. Τι και αν βρέθηκε πίσω στο σκορ, η «Μάνσαφτ» σκόρπισε στο Μόναχο την κάτοχο του τίτλου Πορτογαλία με το εμφατικό 4-2 στο πιο γεμάτο ματς του Euro 2020, έβαλε «φωτιά» στον 6ο όμιλο και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Μια ασίστ και ένα γκολ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έγινε ο δεύτερος Ευρωπαίος που φτάνει τα 19 γκολ (12 σε Euro) σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (συγκατοικεί με τον Κλόζε) αλλά δεν κατάφερε να το συνδυάσει με θετικό αποτέλεσμα. Κράτησε την παράδοση η Γερμανία που έχει να ηττηθεί σε επίσημο παιχνίδι από τους Ίβηρες από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2000 (είχε κάνει χατ-τρικ ο Σέρχιο Κοσνεϊσάο). Έκτοτε, τα «Πάντσερ» αριθμούν πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς.

Η Γερμανία είχε μπει με το γκάζι… πατημένο. Έφτασε δύο φορές κοντά στο γκολ με Γκάνμπρι (4’) και Γκόσενς – του οποίου το τέρμα ακυρώθηκε ύστερα από παρέμβαση του VAR – αλλά η Πορτογαλία ήταν εκείνη που βρήκε δίχτυα.

Οι Ίβηρες βγήκαν ταχύτατα στην αντεπίθεση ο Ζότα έδωσε έτοιμο γκολ στον Ρονάλντο και εκείνος έγραψε ιστορία αφού έγινε ο δεύτερος Ευρωπαίος που φτάνει τα 12 τέρματα σε μεγάλες διοργανώσεις (Γιούρο, Μουντιάλ).

Το προβάδισμα όμως των Πορτογάλων δεν κράτησε πολύ, καθώς 20 λεπτά μετά η «νασιοναλμάνσαφτ» έφερε – αρχικά – το ματς ίσα. Ο Γκόζενς γύρισε τη μπάλα στην περιοχή και ο Ρούμπεν Ντίας με άτσαλο διώξιμο επανέφερε τις ισορροπίες και στο 39’ το αυτογκόλ του Γκερέϊρο ύστερα από προσπάθεια του Κίμιχ, γύρισε τούμπα το ματς.

Στο δεύτερο μέρος, τα «Πάντσερ» συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν. Ο Γκόσενς έκανε ακόμα μια πλαγιοκόπηση, έδωσε πάσα πάρε – βάλε στον Χάβερτζ και εκείνος έκανε το 1-3 (51’). Καμία αντίδραση από τους Πορτογάλους με το σύνολο του Λεβ να κάνει… πάρτι και να φτάνει και σε 4ο γκολ με τον εξαιρετικό Γκόσενς (60’).

Ο Φερνάντο Σάντος προχώρησε σε αλλαγές θέλοντας να αλλάξει πολλά στο παιχνίδι της ομάδας του. Η αντίδραση από την κάτοχο του τίτλου ήρθε στο 67’ με τον Ζότα. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ πήρε την πάσα από τον Ρονάλντο (οι δύο τους είχαν συνεργαστεί στο 1-0) και μείωσε σε 4-2.

Ο Σάντσες δεν μπόρεσε στο 79’ να μειώσει και άλλο αφού ο «κεραυνός» του σταμάτησε στο δοκάρι ενώ την ίδια κατάληξη είχε και η προσπάθεια του Γκορέτσκα στο 83’. Από τρεις βαθμούς και οι δύο ομάδες και όλα τα σενάρια πρόκρισης είναι ανοιχτά

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Σάντος): Ρουί Πατρίσιο, Νέλσον Σεμέντο, Πέπε, Ρούμπεν Ντίας, Γκερεϊρο, Ρονάλντο, Μπερνάρντο Σίλβα (46’ Σάντσες), Μπρούνο Φερνάντες (64’ Μουντίνιο), Ντανίλο, Καρβάλιο (58’ Ρ. Σίλβα), Ζότα (83’ Αντρέ Σίλβα).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (Λεβ): Νόιερ, Ρούντιγκερ, Γκίντερ, Χούμελς (62’ Τσαν), Κίμιχ, Χάβερτς (73’ Γκορέτσκα), Κρόος, Γκνάμπρι (88’ Σανέ), Γκόζενς (62’ Χάλστενμπεργκ), Γκιουντογκάν (73’ Γκουντογκάν), Μίλερ.

Η Βαθμολογία

6ος όμιλος

Ομάδα

Αγώνες

Βαθμοί

Γκολ

Γαλλία

2

4

2-1

Γερμανία

2

3

4-3

Πορτογαλία

2

3

5-4

Ουγγαρία

2

1

1-4