Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Εβδομαδιαίες Προτάσεις ΔEITE THN EΒΔΟΜΑΔΑ 10/5-16/5 2021

  







Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον

Δευτέρα, 10/5 στις 23:00





Ο Δήμος Αβδελιώδης παρουσιάζει ένα από τα εμβληματι­κότερα έργα της ελληνικής πεζογραφίας, «Το Μόνον της Ζωής του Ταξείδιον» του Γεωργίου Βιζυηνού, με την Ιω­άννα Παππά να ενσαρκώνει καθηλωτικά όλους τους ήρωες του διηγήματος. Ένα θαυμάσιο ταξίδι με μοναδικό μέσο την ερμηνεία και την κίνηση και με συνοδεία την αυθεντι­κή μουσική του Βαγγέλη Γιαννάκη. 










Έρωτας και Τέχνη: Πάουλα Μπέκερ & Ότο Μόντερσον

Τρίτη, 11/5 στις 23:00








Σειρά ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει φλογερούς και θυελ­λώδεις έρωτες μεταξύ διάσημων καλλιτεχνών, αναδεικνύ­οντας παράλληλα και τον τρόπο που οι σχέσεις αυτές επη­ρέασαν την καλλιτεχνική τους δημιουργία. 










Ταζέκα

Τετάρτη, 12/5 στις 00:00








Γαλλική ταινία, σε σκηνοθεσία του Ζαν-Φιλίπ Γκοντ με τους: Μαντί Μπελέμ, Κιδάδ Έλμα (2018). Μεγαλώνο­ντας στο χωριό Ταζέκα του Μαρόκου, ο Ελίας έμαθε τα μυστικά της παραδοσιακής μαροκινής κουζίνας από τη γιαγιά του. Χρόνια αργότερα, η γνωριμία του με έναν κορυφαίο Γάλλο σεφ και μια νέα γυναίκα του δίνουν την ευκαιρία να πάει στο Παρίσι. Εκεί αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες, ως μετανάστης χωρίς χαρτιά. Γίνεται όμως φίλος με τον Σουλεϊμάν, που τον βοηθά να αγα­πήσει και πάλι τη μαγειρική, εκφράζοντας με χρώματα, αρώματα και πικάντικες γεύσεις το πάθος του για ζωή.









200 Μέρες για να Ξαναχτίσεις τον Κόσμο Πέμπτη, 13/5 στις 22:00








Ντοκιμαντέρ του Ζαν-Χριστόφ Ρόουζ (2005). Από τη Γιάλτα μέχρι το Βερολίνο και από το Βερολίνο μέχρι τη Χιροσίμα, το ντοκιμαντέρ αναφέρεται στην ιστορική πάλη που έγινε μεταξύ των νικητών του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για τη μορφή που θα είχε ο μεταπολεμικός κόσμος.













Μπελίσιμα

Παρασκευή, 14/5 στις 22:00




Ιταλική ταινία σε σκηνοθεσία Λουκίνο Βισκόντι με τους: Άννα Μανιάνι, Βάλτερ Κιάρι,  Τίνα  Απιτσέλα, Αλεσάντρο Μπλαζέτι (1952). Η Μανταλένα ονειρεύε­ται να δει τη μικρή της κόρη ηθοποιό. Όταν ο σκηνοθέ­της Μπλαζέτι αναζητά ένα νεαρό κορίτσι για την ταινία του, εκείνη πηγαίνει στην Τσινετσιτά, αποφασισμένη να κερδίσει την ευκαιρία με κάθε τίμημα.









Σε Προσκυνώ Γλώσσα

Σάββατο, 15/5 στις 19:00







Εκπομπή με τον καθηγητή γλωσσολογίας Γιώργο Μπα­μπινιώτη και τη δημοσιογράφο Βίκυ Φλέσσα που ανα­δεικνύει θέματα που άπτονται της γλωσσικής παιδείας και της σχέσεώς μας με την ελληνική γλώσσα.









Παιδιά στο Δρόμο του Μεταξιού

Σάββατο, 15/5 στις 20:30







Ιστορίες παιδιών ηλικίας 11 έως 14 χρονών από χώρες που βρίσκονται στο Δρόμο του Μεταξιού. Τα προβλή­ματα και οι μικρές και μεγάλες προκλήσεις που αντιμε­τωπίζουν στις ιδιαίτερες κοινωνικές και πολιτιστικές συνθήκες της κάθε χώρας.










Δυο Ημέρες, Μια Νύχτα

Σάββατο, 15/5 στις 23:00








Γαλλοβελγική ταινία, σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ και Λικ Νταρντέν με τους: Μάριον Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ρονγκιόνε, Κατρίν Σαλέ (2014). Η Σαντρά, μια εργαζό­μενη μητέρα με προβλήματα κατάθλιψης, έχει στη διά­θεσή της ένα Σαββατοκύριακο για να πείσει τους 16 συναδέλφους της να αλλάξουν γνώμη και να αποποιη­θούν το μπόνους τους, όρο που έχει θέσει η εργοδοσία ώστε να μη χάσει τη δουλειά της εκείνη.













Ο Σκιέρ

Κυριακή, 16/5 στις 17:30





Νεανική ταινία του Φερεϊντούν Ναχάφι με τους Άβα Νταρουά, Αμίρ Ρέζα Φαραμάρζι, Σαχαμποντίν Ταμπα­ταμπάι (Ιράν, 2018). Μια αντιλόπη βρίσκει καταφύγιο σε ένα χωριό. Οι χωριανοί, όμως, θέλουν να τη σκοτώ­σουν και να την προσφέρουν ως θυσία. Ο Τζούλι, ένα μικρό αγόρι, πρέπει να προλάβει να τη σώσει πριν ξε­κινήσει ο αγώνας σκι το απόγευμα.










Για το πλήρες κοινοβουλευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα του Τηλεοπτικού Σταθμού της Βουλής των Ελλήνων, επισκεφθείτε την παρακάτω διεύθυνση:

http://www.hellenicparliament.gr/Enimerosi/Vouli-Tileorasi/ programma/

 

Επικοινωνία

e-mail: tv-epikoinonia@parliament.gr

Τηλ: 210-3735035

Βουλή Τηλεόραση- Επικοινωνία