Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Δύο συζητήσεις της διαΝΕΟσις στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum

  

Σήμερα 13/5 συζητάμε για την προσχολική αγωγή στην Ελλάδα και το Σάββατο 15/5 σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ συζητάμε για τις απόψεις Ελλήνων και Τούρκων για τις σχέσεις των δύο χωρών.

  Η διαΝΕΟσις για πέμπτη συνεχή χρονιά στηρίζει ως content partner το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει δύο συζητήσεις.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 13/5 στις 14:15 και αφορά στην προσχολική αγωγή στην Ελλάδα. Για πρώτη φορά, θα παρουσιαστεί η πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με το νέο πρόγραμμα λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών στη χώρα μας, η οποία πρόκειται να τεθεί σε διαβούλευση το προσεχές διάστημα. Η διαΝΕΟσις συνέβαλε στην προσπάθεια αυτή με ερευνητική ομάδα, η οποία συνεργάστηκε με την επιτροπή του Υπουργείου υπό το συντονισμό του καθηγητή του Yale Κώστα Μεγήρ. 

  

  Στη συζήτηση, που θα γίνει υπό τον συντονισμό του Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλου, συμμετέχουν:

  • η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • ο Κώστας Μεγήρ, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Yale στην έδρα Warner III Professor και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις και 
  • η Sally Grantham-McGregor, Ομότιμη Καθηγήτρια διεθνούς παιδικής υγείας, University College London
    Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μπορείτε να εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.  ΕΓΓΡΑΦΗ 

      

2 Σήμερα 13/5 συζητάμε για την προσχολική αγωγή στην Ελλάδα και το Σάββατο 15/5 σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ συζητάμε για τις απόψεις Ελλήνων και Τούρκων για τις σχέσεις των δύο χωρών.

  3 ​ 4 Η 5 διαΝΕΟσις για πέμπτη συνεχή χρονιά στηρίζει ως content partner το 6 Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και στο πλαίσιο αυτό διοργανώνει δύο 7 συζητήσεις.

8 Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 13/5 στις 14:15 και αφορά στην προσχολική αγωγή στην Ελλάδα. 9 Για πρώτη φορά, θα παρουσιαστεί η πρόταση του Υπουργείου Εργασίας και 10 Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με το νέο πρόγραμμα λειτουργίας των 11 βρεφονηπιακών σταθμών στη χώρα μας, η οποία πρόκειται να τεθεί σε 12 διαβούλευση το προσεχές διάστημα. Η διαΝΕΟσις συνέβαλε στην 13 προσπάθεια αυτή με ερευνητική ομάδα, η οποία συνεργάστηκε με την 14 επιτροπή του Υπουργείου υπό το συντονισμό του καθηγητή του Yale Κώστα 15 Μεγήρ. 

  

  16 Στη συζήτηση, που θα γίνει υπό τον συντονισμό του Διευθυντή Περιεχομένου της διαΝΕΟσις Θοδωρή Γεωργακόπουλου, συμμετέχουν:

  • η Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
  • ο Κώστας Μεγήρ, Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Yale στην έδρα Warner III Professor και μέλος του Advisory Board της διαΝΕΟσις και 
  • η Sally Grantham-McGregor, Ομότιμη Καθηγήτρια διεθνούς παιδικής υγείας, University College London
    17 Για να παρακολουθήσετε τη συζήτηση μπορείτε να εγγραφείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.  ΕΓΓΡΑΦΗ 
    18 19 20 21 22 23 24 25 26 Ρυθμίσεις αναρτήσεων style="background-color: white; background-image: none; background-position: center; background-repeat: no-repeat; background-size: cover; background: #ffffff none no-repeat center/cover; border-bottom: 2px solid #eaeaea; border-top: 0; padding-bottom: 9px; padding-top: 0;" valign="top">
    Το Σάββατο 15/5 στο διάστημα 15:10 - 15:50, σε συνεργασία με το ΕΛΙΑΜΕΠ θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα τις απόψεις των Ελλήνων και των Τούρκων για τις σχέσεις των δύο χωρών. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα Τουρκίας του ΕΛΙΑΜΕΠ σχεδίασε μια έρευνα κοινής γνώμης που καταγράφει τις στάσεις και τις απόψεις των πολιτών για τα ελληνοτουρκικά θέματα και τις σχέσεις των δύο χωρών, η οποία έτρεξε ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Τουρκία. 
    Έλληνες και Τούρκοι την ίδια χρονική περίοδο, απάντησαν στις ίδιες ερωτήσεις, για το πώς βλέπουν οι μεν τους δε, πόσα ξέρουν οι μεν για τους δε, πού συμφωνούν και πού διαφωνούν στα θέματα των διμερών σχέσεων, πόσο μοιάζουν, πόσο διαφέρουν. Με τη στήριξη της διαΝΕΟσις, η έρευνα αυτή έτρεξε από την εταιρεία ερευνών MRB στην Ελλάδα και τον ερευνητικό οργανισμό KONDA στην Τουρκία. Στη συζήτηση την οποία συντονίζει ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος από τη διαΝΕΟσις συμμετέχουν: 

    ο Γιώργος Παγουλάτος, Καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής και Οικονομίας στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Γενικός Διευθυντής του ΕΛΙΑΜΕΠ

    ο Δημήτρης Α. Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος MRB Hellas

    ο Γιάννης Γρηγοριάδης, Αν. Καθηγητής, Bilkent University - Επικεφαλής Προγράμματος Τουρκίας του ΕΛΙΑΜΕΠ

    η Όγια Γιεγιέν, από το Πανεπιστήμιο Σαμπαντζί και

    η Evren Balta, Καθηγήτρια διεθνών σχέσεων στο πανεπιστήμιο Όζγιεγκιν και senior scholar στο Istanbul Policy Center