Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Το Μουσικό Πρόγραμμα της Κυριακής

  

  

Από συναυλία κλασικής μουσικής, αλλά και αφιέρωμα για την απήχηση του Μότσαρτ στην Κούβα, απαρτίζεται το επιλεγμένο μουσικό πρόγραμμα της Κυριακής 23 Μαΐου, που επιμελεί­ται ο Κωνσταντίνος Κακαβελάκης και μεταδίδεται από τον Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων. 

Το πρόγραμμα ξεκινά στις 9 το πρωί με τη συναυλία «Ρυθμοί και Φαντασίες» από

την πυρα­μίδα του Λούβρου σε πρώτη πανελλήνια τηλεοπτική μετάδοση αποκλειστικά για τη Βουλή-Τηλεόραση.  Ο Στέφεν Βάαρτς και ο Τσανγκ-Γιονγκ Σιν ερμηνεύουν έργα για βιολί και πιάνο των Μπετόβεν, Προκόφιεφ, Χίγκτον και Βάξμαν, υπό τη καλλιτεχνική ευθύνη του διευθυντή του μουσείου Ζαν Λουκ Μαρτίνεζ.  

 

Ακολουθεί στις 10 το βράδυ, αντί της Όπερας, το εκτενές αφιέρωμα «Μότσαρτ και Μάμπο» με την Σάρα Γουίλις, μέλος της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, για την απήχηση του Βόλ­φγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ στην Κούβα. Στο αφιέρωμα ερευνάται η απήχηση του έργου του Μότσαρτ στην Αβάνα και οι διαφορετικοί τρόποι αφομοίωσης της μουσικής του, ενώ παράλλη­λα παρουσιάζονται έργα του μαζί με Κουβανούς ερμηνευτές.

 

Υπεύθυνοι παραγωγής: Φανή Μπεχράκη, Ελευθερία Μελενίκου. Τεχνική επεξεργασία: Βασί­λης Μπακογιάννης. Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Κακαβελάκης  

 

Πρόγραμμα Κλασσικής Μουσικής

Αυτή την Κυριακή 23/5 στις 9.00 και στις 22.00 στον

Τηλεοπτικό Σταθμό της Βουλής των Ελλήνων 

------


Βουλή Τηλεόραση-Επικοινωνία

Λεωφόρος Βασιλίσσης Σοφίας 11, Αθήνα

Τηλ: 210- 3735035

Tv-epikoinonia@parliament.gr